Recipe of Speedy Gyors narancsos farsangi fánk

Gyors narancsos farsangi fánk. A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, pedig nem nagy ördöngösség. A farsang szalagos fánk nélkül elképzelhetetlen.

Recipe of Speedy Gyors narancsos farsangi fánk Az alapreceptet variálhatod rengeteg módon, a közepébe rejthetsz lekvárt Nagyon fontos, hogy a tészta rendesen megkeljen, különben nem lesz szalagos a fánk. Ha a duplájára emelkedik, lisztezett felületen nyújtsd ki egy. Gyors fánk – Kedvenc fánk receptem- ezzel a recepttel soha nem okozol csalódást!

it is me again, Dan, welcome to my recipe page. Today, we’re going to prepare a distinctive dish, gyors narancsos farsangi fánk. One of my favorites food recipes. For mine, I’m gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, pedig nem nagy ördöngösség. A farsang szalagos fánk nélkül elképzelhetetlen.

Gyors narancsos farsangi fánk is one of the most popular of recent trending meals in the world. It is simple, it’s quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. Gyors narancsos farsangi fánk is something which I’ve loved my entire life. They’re nice and they look fantastic.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have gyors narancsos farsangi fánk using 14 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

The ingredients needed to make Gyors narancsos farsangi fánk:

 1. Make ready 30 dkg of finomliszt (szoba hőmérsékleten).
 2. Prepare 12 g of sütőpor.
 3. Get 2 db of tojás (közepes és szoba hőmérsékleten).
 4. Take 7 dkg of cukor.
 5. Take 5 dkg of olvasztott margarin (vissza hűtve).
 6. Get 60 ml of narancslé (frissen facsart).
 7. Get 1 db of narancs reszelt héja.
 8. Make ready 1 csipet of só.
 9. Make ready of Sütéshez :.
 10. Take of kb. 7 dl étolaj.
 11. Take of Beforgatáshoz :.
 12. Get ízlés szerint of kristálycukor.
 13. Take of Kínáláshoz :.
 14. Take of bármilyen lekvár/dzsem (nálam házi narancslekvár).

Farsangi fánk recept elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Könnyen, gyorsan elkészíthető házias ízvilágú édes-sós sütemény és torta receptek, gluténmentes sütik és sütés nélküli desszertek.

Instructions to make Gyors narancsos farsangi fánk:

 1. Előkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. A margarint felolvasztjuk, félretesszük vissza hűlni. A narancs héját lereszeljük, félretesszük. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, a cukrot (adhatunk hozzá 10 g vaníliás cukrot), hozzá ütjük a tojásokat, ráöntjük az olvasztott margarint, rászórjuk a narancs héját, és hozzá öntjük a kifacsart narancslevet, a csipet sót..
 2. A tésztát először villával, majd kézzel addig dolgozzuk, amíg puha és tömör nem lesz, ha túl ragacsos, adjunk hozzá egy kevés lisztet. Miután elkészültünk, formázzunk egy cipót, csomagoljuk be fóliába, és hagyjuk kb. 10 percig szobahőmérsékleten pihenni..
 3. Ezután sodrófa segítségével kinyújtjuk a tésztát, kb. 1, 5 cm vastagságúra, majd 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk, a közepén egy kisebb szaggatóval, vagy kis pohárkával lyukat készítünk. A leeső, kieső részeket összegyúrva készíthetünk kis gömböket, melyeket kb. 10 cm-es rudacskákká sodorva, összehajthatunk kis gyűrűvé..
 4. Melegítsük fel az olajat, és ha van hőmérő, ellenőrizzük, hogy az nem haladja-e meg a 170 ° -ot. Ha nincs megteszi egy fogpiszkáló, vagy egy hurkapálcika is. Ha sistereg a vége, akkor jó! Mindig bőséges olajban süssük. Egyszerre csak 3-4 fánkot tegyünk, ily módon az étolaj hőmérséklete állandó marad, és a fánk belül is jól megsül. (kb. 15 perc) Fedő nélkül sütünk, és fordítsuk a fánkokat gyakran, hogy szép aranybarnák legyenek, majd kéztörlő papírra szedve leitatjuk a felesleges olajat..
 5. Miután befejeztük az összes sütését, forgassuk kristálycukorba, és lekvárral kínálva szervírozzuk. Így a fánkok kissé roppanósak maradnak. Puhához, készíts elő 2 tálat, az egyiket egy csésze vízzel hígított narancslével, a másikat kristálycukorral. Ezután gyorsan mártsd meg a fánkokat a narancslében, majd a cukorban. Mivel e művelet során a cukor átázhat, amikor a nedves fánkokkal érintkezik, célszerű egyenként tálcára helyezned és megszórnod a cukorral, ily módon nem fogsz pazarolni..

Egy finom Farsangi fánk egyszerűen ebédre vagy vacsorára? Farsangi fánk egyszerűen Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében! Még a nyáron kaptam ezt a receptet egy kedves ismerősömtől. Most a kezembe akadt, így meg csináltam!😊. Gyors süti, amihez felhasználhatod a túlérett banánt.

So that’s going to wrap it up with this special food gyors narancsos farsangi fánk recipe. Thanks so much for your time. I am sure you will make this at home. There’s gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment