Recipe of Favorite Szalagos fánk baracklekvárral

Szalagos fánk baracklekvárral. A Szalagos fánk baracklekvárral recept egy a sok desszertjeink egyikéből. Hozzávalók: Rama Vajas Íz, cukor, tej, liszt, élesztő, tojássárga, Rama Vajas Íz, cukor. Making doughnuts is a main part of the Hungarian festive/carnival season (Farsang) which is in February.

Recipe of Favorite Szalagos fánk baracklekvárral Már régóta készültem fánkot sütni, de mindig beugrott valami más a helyére. A receptet anyától kértem el, mert az a tutibiztos. Az igazi szalagos fánk frissen a legfinomabb, baracklekvárral, porcukorral meghintve.

it is me again, Dan, welcome to our recipe page. Today, I’m gonna show you how to make a special dish, szalagos fánk baracklekvárral. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Szalagos fánk baracklekvárral is one of the most popular of current trending foods on earth. It’s easy, it is quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. They’re fine and they look fantastic. Szalagos fánk baracklekvárral is something which I have loved my entire life.

A Szalagos fánk baracklekvárral recept egy a sok desszertjeink egyikéből. Hozzávalók: Rama Vajas Íz, cukor, tej, liszt, élesztő, tojássárga, Rama Vajas Íz, cukor. Making doughnuts is a main part of the Hungarian festive/carnival season (Farsang) which is in February.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook szalagos fánk baracklekvárral using 8 ingredients and 2 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Szalagos fánk baracklekvárral:

  1. Take 50 dkg of liszt.
  2. Prepare 3 dkg of élesztő, vagy 8 gr szárított élesztő.
  3. Get 3 dl of tej.
  4. Get 5 dkg of vaj.
  5. Get 1 ek of porcukor.
  6. Get 2 db of tojássárgája.
  7. Take 2 cl of rum.
  8. Make ready késhegynyi of só.

Egyik hideg nap nekiláttam és bedagasztottam egy adag fánktésztát. A szalagos fánk hozzávalóit bepakoljuk a kenyérsütő gépbe. A sorrend teljesen mindegy, arra azonban érdemes figyelni, hogy szobahőmérsékletű Frissen önmagában vagy házi baracklekvárral kínáljuk. Farsangi szalagos fánk: az igazi fánk házi lekvárral, omlósan, ahogy Még melegen megszórhatjuk porcukorral.

Steps to make Szalagos fánk baracklekvárral:

  1. 3 dl tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a porcukrot, beletesszük az élesztőt, majd megvárjuk, amíg felfut. Ha megkelt az élesztő, beletesszük a lisztbe, hozzáadjuk a tojást, a vajat, sót, rumot és közepes keménységű kelt tésztát készítünk és nagyon jól kidolgozzuk, így elég lágy tésztát kapunk. Meleg helyen másfélszeresére kelesztjük. Kelés után nyújtódeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Ruhával letakarva fél órát kelesztjük, de lehet tovább is..
  2. Középforró bő olajban egyenletes tűzön sütjük. Figyeljünk rá, hogy sütésnél a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. A tészta közepére az ujjunkkal mélyedést készítünk. Sütés elején lefedve sütjük, majd fordítás után levesszük a fedőt és készre sütjük..

Házi baracklekvárral a legfinomabb, de bármilyen gyümölcslekvárral tálalhatjuk. Mennyei Szalagos fánk mazsolás recept! Át értékeltem ezennel a fánkot.!! Mennyei Mazsolás sült túrógombóc rumos baracklekvárral ⛱ recept! Nálunk is a farsangi időszakban készül a szalagos fánk. Ahogy az általában lenni szokott, ha édességről van szó, a Nagyapám keze van a dologban.

So that’s going to wrap this up with this exceptional food szalagos fánk baracklekvárral recipe. Thanks so much for reading. I am confident you will make this at home. There’s gonna be interesting food at home recipes coming up. Don’t forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment