Easiest Way to Prepare Ultimate Csörögefánk

Csörögefánk. A csöröge vagy csörögefánk hagyományos ünnepi, főleg farsangkor fogyasztott étel. Édes, ropogós, fánktésztából készült, forró zsírban vagy olajban kisütött édesség. Magyarországon Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjeggyel rendelkező termék. Forgácsfánk és herőce néven is ismerik.

Easiest Way to Prepare Ultimate Csörögefánk Vastagra nyújtott, szeletelt, forró zsírban gyorsan kisütött tészta. forgácsfánk, herőce. csöröge +‎ fánk. A Csörögefánkon találhatsz finom, gyors, különleges és nem utolsó sorban olcsó ételeket! Csörögefánk , forgácsfánk , herőce , ahogy én készítem.

it is me, Dave, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a special dish, csörögefánk. It is one of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Csörögefánk is one of the most well liked of current trending foods on earth. It is simple, it’s fast, it tastes delicious. It’s enjoyed by millions every day. They’re fine and they look fantastic. Csörögefánk is something which I have loved my whole life.

A csöröge vagy csörögefánk hagyományos ünnepi, főleg farsangkor fogyasztott étel. Édes, ropogós, fánktésztából készült, forró zsírban vagy olajban kisütött édesség. Magyarországon Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjeggyel rendelkező termék. Forgácsfánk és herőce néven is ismerik.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook csörögefánk using 7 ingredients and 2 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Csörögefánk:

  1. Make ready 50 dkg of liszt.
  2. Make ready 7 g of instant élesztő (vagy 12 g sütőpor).
  3. Make ready 2 dl of tej.
  4. Prepare 2 db of tojássárgája.
  5. Make ready 10 dkg of vaj.
  6. Get 3 kanál of cukor.
  7. Make ready csipet of só.

Csörögefánk – Sütemény és Könnyű Étel Receptek – MesiNasi. A csörögefánk, nagymamáink egyik téli finomsága. Nagyon egyszerű, bevált, ropogós, porcukros fánk recept, nem. Csörögefánk vagy forgácsfánk, lapos tésztájú olajban sült tészta, amit még melegen porcukorba vagy fahéjas cukorba öltöztetünk.

Instructions to make Csörögefánk:

  1. A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a tojást és a vajat összekeverjük. Ha túl híg lesz a tészta, akkor nyugodtan adhatunk még hozzá lisztet. A lényeg, hogy ne legyen se túl ragadós, se túl száraz a tészta..
  2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és derelye- vagy pizzavágóval feldaraboljuk, közepébe vágást teszünk. A tésztát forró olajban kisütjük és porcukorral megszórjuk..

A rombuszalakú fánk apukám kedvence, gyerekkorában gyakran falatozta. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a porcukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojássárgákat, majd dolgozzuk, gyúrjuk össze, hogy egy sima. A csöröge vagy csörögefánk hagyományos ünnepi, főleg farsangkor fogyasztott étel. Édes, ropogós, fánktésztából készült, forró zsírban vagy olajban kisütött édesség. A csörögefánk igazi klasszikus, és akármennyire is farsangi édességként van számon tartva, tökéletes vendégváró süti az év bármely szakában. A jó csöröge ropog és morzsállik! 🙂 Porcukorral vagy lekvárral a legfiomabb desszertek egyike!

So that is going to wrap this up for this special food csörögefánk recipe. Thank you very much for your time. I’m sure you can make this at home. There’s gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment