Recipe of Ultimate Szalagos fánkom

Szalagos fánkom. A porcukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Határozott mozdulattal kiszaggatjuk úgy, hogy a forma ne nyomja össze a korongok oldalát. Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz.

Recipe of Ultimate Szalagos fánkom FELIRATKOZÁS: bit.ly/NoSalty-feliratkozas A régi farsangi szalagos fánkok szigorúan zsírban sültek. Az első oldalt fedő alatt sütjük. Edvi Kata receptje —Gyönyörű, ez aztán a szalagos fánk.

Hello everybody, hope you’re having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, szalagos fánkom. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Szalagos fánkom is one of the most favored of recent trending foods in the world. It is appreciated by millions every day. It’s easy, it is quick, it tastes yummy. They are nice and they look wonderful. Szalagos fánkom is something which I’ve loved my entire life.

A porcukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Határozott mozdulattal kiszaggatjuk úgy, hogy a forma ne nyomja össze a korongok oldalát. Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook szalagos fánkom using 12 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Szalagos fánkom:

 1. Prepare 3 dl of tej.
 2. Make ready 3 dkg of élesztő.
 3. Take 1 evőkanál of porcukor (+ 5 dkg ).
 4. Make ready 5 dkg of vaj.
 5. Take 2 db of tojássárgája.
 6. Take ízlés szerint of kis pohár rum.
 7. Take késhegynyi of só.
 8. Prepare 1 db of Bio citrom héja.
 9. Get 50 dkg of liszt.
 10. Take 20 g of vaníliás cukor.
 11. Take szükség szerint of étolaj (sütéshez).
 12. Make ready 1 üveg of baracklekvár.

Itt a Farsangi szalagos fánk receptjét olvashatod: hozzávalók, elkészítés módja. Kedvencem ez a fánk – a citromhéjtól kellemes aromája van, és mivel a tésztájában van egy kupica rum – ami sütés közben nem engedi, hogy sok olajat szívjon magába. Szalagos számológép vásárlás: Árukereső.hu segít megtalálni a számodra legjobb Szalagos számológép-et. Válogass okosan és olvass véleményeket, hogy ne kelljen rossz döntést hoznod.

Instructions to make Szalagos fánkom:

 1. A porcukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ameddig az élesztő életre kel, kimérjük a többi hozzávalót..
 2. Egy dagasztó tálba öntjük a száraz alapanyagokat, majd mélyedést készítünk a közepébe. Mehet bele a már felfuttatott élesztős tej, vaj, tojás és a rum is..
 3. Lágy tésztává dagasztjuk. Fontos, hogy nagyon jól dolgozzuk ki a tésztát!.
 4. A dagasztó edényt szépen gondosan letakarjuk folpackkal + konyharuhával, hogy ne varrosodjon meg a teteje..
 5. 1 órán át, meleg helyen duplájára kelesztjük..
 6. Kelés után lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges méretűre szaggatjuk. Majd 30 percig konyharuhával letakarva pihentetjük..
 7. Amíg a tészta pihen, addig az olajat egy magas edénybe közepes forróságúra felmelegítjük..
 8. A fánkokat közép forró olajban kisütjük. Vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. A sütés elején az edényt fedjük le. Megfordítás után vegyük le. Aranybarnára sütjük a fánkokat..
 9. Szalvétán lecsepegtetjük, majd még forrón megszórjuk vaníliás-porcukorral. Tetszőlegesen lekvárral, nutellával, pudinggal tálaljuk. Akár be is tölthetjük a fánkokat..

A szalagos fánk titka – Sokan nem mernek fánkot készíteni otthon, mert félnek, hogy nem kel meg a tászta, nem lesz szalagos vagy túlságosan megszívja magát olajjal. Az iskolai farsangi ünnepségekre minden évben viszünk sütit és üdítőt a :). Fantasztikusan szokott sikerülni a fánkom nagy szalagja van íze finom, szóval szinte tökéletes. Horváth Ilona féle szalagos fánk eredeti receptjét keresed? Szalagos fánk elkészítése: A lisztet langyosítsuk meg, a helyiség, ahol dolgozunk, egyenletes meleg, huzatmentes.

So that is going to wrap it up for this special food szalagos fánkom recipe. Thank you very much for reading. I’m confident you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment