Recipe of Super Quick Homemade Szalagos farsangi fánk

Szalagos farsangi fánk. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Egy finom Farsangi szalagos fánk ebédre vagy vacsorára? Farsangi szalagos fánk Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében!

Recipe of Super Quick Homemade Szalagos farsangi fánk Itt a farsang, itt a fánkszezon. Íme az igazi, puha és finom szalagos fánk receptje. A tökéletes szalagos fánk receptet itt találod! A farsangi szalagos fánk a hagyományos farsangi “kínálat” része, de szívesen esszük az év bármelyik időszakában, lekvárral vagy akár anélkül.

it’s Jim, welcome to my recipe site. Today, I’m gonna show you how to make a special dish, szalagos farsangi fánk. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Egy finom Farsangi szalagos fánk ebédre vagy vacsorára? Farsangi szalagos fánk Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében!

Szalagos farsangi fánk is one of the most popular of current trending foods in the world. It’s appreciated by millions every day. It is simple, it’s quick, it tastes delicious. They’re fine and they look fantastic. Szalagos farsangi fánk is something that I have loved my whole life.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook szalagos farsangi fánk using 10 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.

The ingredients needed to make Szalagos farsangi fánk:

 1. Get 70 dkg of finomliszt.
 2. Make ready 10 dkg of porcukor.
 3. Take 1 db of tojás.
 4. Get 3 db of tojássárgája.
 5. Take 7 dkg of olvasztott vaj.
 6. Prepare 1/2 dl of rum.
 7. Prepare 3 dl of tej.
 8. Take 3,5 dkg of élesztő.
 9. Get 1 tk of vaníliakivonat.
 10. Get 1 db of narancs reszelt héja (elhagyható).

Az iskolai farsangi ünnepségekre minden évben viszünk sütit és üdítőt a gyerekeknek. Az első évben friss, meleg fánkokat vittem. Akkora sikere volt, nem csak a gyerekek, hanem a szülők körében is. Ha édesség, akkor a téli hónapok legnagyobb sztárja a fánk.

Instructions to make Szalagos farsangi fánk:

 1. A lisztet dagasztótálba tesszük, közepében fészket képezünk, beleszórjuk a porcukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és langyos tejjel felöntjük..
 2. Ha az élesztő felhabosodott, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kidagasztjuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük..
 3. A megkelt tésztát kiborítjuk, ujjnyi vastagságúra kisodorjuk, kiszaggatjuk a pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral. A kiszaggatott fánkokat 30 percig pihentetjük, egy tiszta konyharuhával letakarjuk..
 4. A megkelt fánkokra középen ujjunkkal mélyedést fúrunk..
 5. Egy serpenyőben bő olajat hevítünk és a forró olajban a lyukas felével lefelé fedő alatt 1 percig sütjük, majd fedő nélkül is megsütjük a másik felét..
 6. A megsült fánkokat papírszalvétával letakart tányérra vagy tálra helyezzük, hogy felitassuk a forró zsiradékot. A rumnak köszönhetően nem szív magába sok olajat..
 7. A megsült fánkok közepébe teáskanállal lekvárt rakunk, tetejét megszórhatjuk porcukorral. Tálalhatjuk lekvár helyett csokiszósszal leöntve és tejszínhabbal díszítve..

Mennyei Szalagos farsangi fánk recept I recept! A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk, amit farsangtól függetlenül is elkészíthetsz. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept.! Napok óta készülök fánkot sütni, először is mert így farsang táján éppen aktuális, másodsorban pedig, mert nagyon szeretjük. A szalagos fánk az örök kedvenc, melyet még az anyukámtól tanultam.

So that’s going to wrap this up with this exceptional food szalagos farsangi fánk recipe. Thanks so much for reading. I’m confident you will make this at home. There’s gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment