How to Make Favorite Borbás Marcsi szalagos fánkja

Borbás Marcsi szalagos fánkja. Marcsi hétről hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia. Itt a farsang, itt a fánkszezon. Íme az igazi, puha és finom szalagos fánk receptje. Az oldalon közzétett fotók felhasználása engedélyhez kötött!

How to Make Favorite Borbás Marcsi szalagos fánkja Próbáld ki Te is Borbás Marcsi virágfánk receptjét ! Ha pedig bővebb információt szeretnél a videóban használt készüléke. Marcsi hétről hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia me.

Hello everybody, hope you’re having an incredible day today. Today, we’re going to make a distinctive dish, borbás marcsi szalagos fánkja. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Borbás Marcsi szalagos fánkja is one of the most popular of current trending meals on earth. It’s easy, it’s quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. They are fine and they look fantastic. Borbás Marcsi szalagos fánkja is something that I’ve loved my entire life.

Marcsi hétről hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia. Itt a farsang, itt a fánkszezon. Íme az igazi, puha és finom szalagos fánk receptje. Az oldalon közzétett fotók felhasználása engedélyhez kötött!

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have borbás marcsi szalagos fánkja using 10 ingredients and 13 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make Borbás Marcsi szalagos fánkja:

 1. Prepare 300 g of langyos tej.
 2. Make ready 30 g of élesztő.
 3. Prepare 50 g of cukor.
 4. Take 2 cl of rum.
 5. Take 500 g of liszt.
 6. Make ready 5 db of tojássárgája.
 7. Make ready 60 g of olvasztott vaj.
 8. Make ready 2 cl of rum.
 9. Take 1 db of citrom reszelt héja.
 10. Get ízés szerint of lekvár.

A Bács-Kiskun megyei Bácsalmáson született és Madarason nőtt föl, az általános iskolát is itt végezte. Az igazi, a mindig megismételhető és a valaha volt legkönnyedebb fánk: a szalagos. Könnyed, mint a nyári szellő, mégis úgy vág. Marcsi hétről hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak.

Steps to make Borbás Marcsi szalagos fánkja:

 1. Kimérem a hozzávalókat, a tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, hozzáöntöm a cukrot. Összekeverem, felfuttatom..
 2. A vajat megolvasztom. A rumot, lisztet kimérem. (A fánk nem szívja meg magát annyira, ha a tésztához keverünk rumot…).
 3. A felfutott élesztőhöz adom a tojássárgákat, a megolvasztott vajat és a rumot..
 4. Elkeverem a folyékony hozzávalókat, majd elkezdek dagasztani..
 5. A lisztet fokozatosan adagolom, (belereszelem a citrom héját) a megadott arányok nekem eddig mindig tökéletes fánkot eredményeztek!.
 6. A tészta akkor jó, ha nehezen kezelhető. Most először használtam a konyhai gépemet, eddig kézzel, vagy a kézi habverő dagasztószárával csináltam, de így sokkal egyszerűbb 😉.Nyúlós, lágy tésztát kell kapni. Letakarom, duplájára kelesztem..
 7. A tészta megkelt. Lisztezett nyújtódeszkára borítom. (Nem baj, ha nem borul ki és úgy kell kisegíteni, mert annyira nyúlik… Attól még kezelhető lesz a tészta, a végeredmény pedig finom, puha, lukacsos fánk😋.).
 8. Kinyújtom (a nyújtófát belisztezem, de akár a tenyerünkkel is dolgozhatunk) 1, 5-2 cm vastagra. Közepes szaggatóval kiszaggatom. Nekem 27 db lett belőle. (A leeső darabokat újradagasztom, szaggatom- de ez már nem lesz olyan, mint az első “csapat”.).
 9. Szaggatás után letakarom, negyedórát kelesztem, közben melegítem az olajat. Ha letelt az idő, kiválasztok egyet, ujjammal lyukat nyomok a közepébe..
 10. (Ez lesz a lekvár helye 😋). Csinálok egy próba sütést, a lyukasztott oldala megy alulra, az olajba, a lisztes legyen felül. Első oldalát fedő alatt sütöm. Nem kell nagy lángon, nem is közepesen… a kettő között, majdnem a közepesen… nehéz leírni, ki kell tapasztalni. Ha nagy a láng, akkor megég, ha kicsi, megszívja magát olajjal… ezért kell egy próba🍩!.
 11. Kb. 1 perc múlva leveszem a fedőt, a fánkot megfordítom. Villával alákukucskálok, megsült-e? Kiveszem. Így sütöm mindet, csak nem egyesével..
 12. Konyhai papírtörlőre, szalvétára szedem ki. Lekvárt teszek a közepébe, porcukrot szórok rá..
 13. Ha sikerült, szalagos a közepe.🤞.

Leleplezzük a legnagyobb konyhai titkokat, leromboljuk a tabukat, megtanítjuk a leghatékonyabb. Borbás Marcsi a korlátozások enyhítése után is karanténban van még őrségi otthonában. Miként tölti vidéki napjait és, hogy orvosolta a szarvasok által okozott károkat kertjében – a Mokka riportjából kiderül. Minden adásban újabb ételeket ismerhetünk meg Borbás Marcsi szakácskönyvéből, persze a recept nem szentírás, hiszen ahány ház, annyi szokás, de abban megegyezhetünk, hogy a konyha, a család biztos találkozási pontja, ezért itt lehet a legtöbbet átadni hagyományainkból egymásnak. › » Borbás Marcsi szakácskönyve. Tartsatok velem és vessük bele magunkat a gasztronómia világába, ahol mennyei receptekkel, konyhai praktikákkal és minőségi alapanyagokkal várlak Benneteket.

So that is going to wrap this up for this exceptional food borbás marcsi szalagos fánkja recipe. Thanks so much for reading. I’m confident you can make this at home. There’s gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment