Steps to Make Favorite Szalagos fánk 🥯

Szalagos fánk 🥯. Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. A pillekönnyű szalagos fánk elsősorban farsangi étel. És ez az, ami bennünket most nem érdekel.

Steps to Make Favorite Szalagos fánk 🥯 Mennyei Szalagos farsangi fánk recept I recept! A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk, amit farsangtól függetlenül is elkészíthetsz. Itt a farsang, itt a fánkszezon. Íme az igazi, puha és finom szalagos fánk receptje.

it’s John, welcome to our recipe site. Today, we’re going to make a special dish, szalagos fánk 🥯. It is one of my favorites. This time, I’m gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.

Szalagos fánk 🥯 is one of the most favored of recent trending meals on earth. It’s enjoyed by millions every day. It’s simple, it’s quick, it tastes delicious. They are fine and they look wonderful. Szalagos fánk 🥯 is something that I have loved my whole life.

Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. A pillekönnyű szalagos fánk elsősorban farsangi étel. És ez az, ami bennünket most nem érdekel.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook szalagos fánk 🥯 using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make Szalagos fánk 🥯:

 1. Get of Élesztő felfuttatásához.
 2. Make ready 250 ml of tej.
 3. Get 30 g of cukor.
 4. Prepare 30 g of élesztő.
 5. Take of Tészta.
 6. Get 40 dkg of liszt.
 7. Prepare 3 ek of porcukor.
 8. Get 2 db of tojássárgája.
 9. Take of A felfuttatott élesztő.
 10. Take 40 g of vaj.
 11. Get Kevés of reszelt citromhéj.

Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára? Szalagos fánk Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében! Napok óta készülök fánkot sütni, először is mert így farsang táján éppen aktuális, másodsorban pedig, mert nagyon szeretjük. A szalagos fánk az örök kedvenc, melyet még az anyukámtól tanultam.

Steps to make Szalagos fánk 🥯:

 1. A tejet a 30g cukorral langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni kb. 5 perc alatt szobahőmérsékleten..
 2. A lisztet elkeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd a felfuttatott élesztővel és a 2 tojássárgájával. Az olvasztott vajat fokozatosan adjuk hozzá. 10 percig gyúrjuk, ha szükséges adunk hozzá lisztet/langyos tejet. Ha elválik a kezünktől és jól egybeáll, akkor jó az állaga..
 3. 45 percig lisztezett felületen, a tésztát is meglisztezve konyharuhával lefedve hagyjuk megkelni..
 4. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Egy pohár segítségével kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk. A karikák közepét 2 oldalról összenyomjuk az ujjunkkal. 10 percig konyharuha alatt kelesztjük..
 5. Olajban, úgy hogy félig ellepje, egyszer megfordítva kisütjük. Én 10/7-es fokozaton sütöttem..

Horváth Ilona féle szalagos fánk eredeti receptjét keresed? Szalagos fánk elkészítése: A lisztet langyosítsuk meg, a helyiség, ahol dolgozunk, egyenletes meleg, huzatmentes legyen. A hagyományos farsangi (szalagos ) fánk elkészítéséhez néhány alapszabályt be kell tartani, ha ezeket tudod, már csak egy tuti receptre van szükséged a sikerhez. Azt pedig már nem kell tovább. A farsangi időszak egyik kihagyhatatlan édessége a fánk, és ezek közül is a kedvencem a szalagos fánk.

So that is going to wrap this up for this exceptional food szalagos fánk 🥯 recipe. Thanks so much for reading. I’m confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don’t forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment