Recipe of Perfect Gesztenyés Ekler fánk

Gesztenyés Ekler fánk. Egy finom Meggyes-gesztenyés sütemény ebédre vagy vacsorára? Meggyes-gesztenyés sütemény Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében! Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam ajándékba egy csomag kölest.

Recipe of Perfect Gesztenyés Ekler fánk Nagyon szeretjük, pillanatok alatt kész van és a fantáziánkat szabadon engedhetjük a töltéssel kapcsolatban. A tésztához a vajat a vízzel felforraljuk, majd bele tesszük a lisztet és kevergetve sűrűre főzzük. Türkçede ekler, ünlü uyumu kurallarına uyarlar.

it’s Louise, welcome to our recipe page. Today, we’re going to prepare a special dish, gesztenyés ekler fánk. One of my favorites. For mine, I’m gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.

Gesztenyés Ekler fánk is one of the most well liked of current trending meals on earth. It is easy, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. They are fine and they look fantastic. Gesztenyés Ekler fánk is something which I have loved my entire life.

Egy finom Meggyes-gesztenyés sütemény ebédre vagy vacsorára? Meggyes-gesztenyés sütemény Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében! Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam ajándékba egy csomag kölest.

To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook gesztenyés ekler fánk using 15 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make Gesztenyés Ekler fánk:

 1. Prepare of Tésztához.
 2. Prepare 3 dl of víz.
 3. Prepare 10 dkg of vaj.
 4. Take 12 dkg of liszt.
 5. Make ready 4 db of tojás.
 6. Make ready of Gesztenyés krémhez.
 7. Take 25 dkg of gesztenyemassza.
 8. Prepare 50 dkg of mascarpone.
 9. Prepare 5 cl of rum.
 10. Take 2 dl of keményre felvert tejszínhab (ízlés szerint rakhatunk hozzá).
 11. Prepare of Tálaláshoz.
 12. Prepare 3 dl of tejszínhab.
 13. Make ready of Az ekler fánk tetejének bevonásához.
 14. Take 10 dkg of étcsoki.
 15. Prepare 2 evőkanál of olaj.

Ekler kendilerinden önceki sözcüklere bitişik yazılır. Yalnız, “mi” soru eki her zaman ayrı yazılır. Sokan jártunk már úgy égetett tésztából készült édesség elkészítése közben, hogy Ma egy olyan ekler fánk receptet osztok meg veletek, amit képtelenség elrontani, nagyon egyszerűen és. Bizonyára már mindenki értesült arról, hogy a Gesztenyés a tavalyi év első felében egy mindent átfogó felújítást követően teljesen új szemlélettel.

Steps to make Gesztenyés Ekler fánk:

 1. A vajat lábosba rakjuk a vízzel és addig melegítjük kis lángon, amíg a vaj megolvad a vízben. Levesszük a tűzről, majd egyszerre hozzárakjuk az összes lisztet. Keverőkanál segítségével sima tésztává keverjük. Apránként hozzáadjuk a tojásokat és minden kisadag tojással jól összedolgozzuk. A tojások keverését addig folytatjuk, amíg szép fényes, sűrű masszát kapunk..
 2. A tésztát habzsákba rakjuk, majd kisebb tésztacsíkokat nyomunk ki egy sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben 200 C°-on, 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük a fánkokat. Félrerakjuk kihűlni, majd egy éles késsel levágjuk a tetejüket. A lereszelt gesztenyemasszát összekeverjük a mascarpone krémmel, majd ízesítjük a rummal. Ezután laza mozdulatokkal belekeverjük a keményre felvert tejszínhabot..
 3. Az Ekler fánkok alját töltsük meg a gesztenyekrémmel, majd verjük fel kemény habbá a tejszínhabot, és rakjuk a krém tetejére. Az étcsokit olvasszuk meg gőz-felett az olajjal, majd a fánkok tetejét mártsuk bele. A csokival bevont fánk tetőket helyezzük rá a tejszínhab tetejére..

Kipróbált Ekler fánk recept a Süss Velem Receptek gyűjteményében! A krém is egy egyszerűbb változat, mint ami az eredeti ekler fánk receptben található, de ez is tökéletesen illik a fánkunkba. A január-februári fánkszezonban feltétlenül készítsük el! Ha valami gesztenyés, az már rossz nem lehet! Ez a torta viszont egyenesen fantasztikus lett, hiszen nemcsak a krém gesztenyés benne, hanem még a piskóta is!

So that is going to wrap it up for this exceptional food gesztenyés ekler fánk recipe. Thank you very much for your time. I’m confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don’t forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment