Recipe of Award-winning Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás)

Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás). A farsang szalagos fánk nélkül elképzelhetetlen. Idén is kihagyhatatlan ez a mennyie és habkönnyű finonmság. A vidót követve tökéletes lesz a recept!

Recipe of Award-winning Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás) Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Farsangi fánk – habkönnyű, foszlós, szalagos. Hazudós vagyok, mert azt mondtam néhány napja, hogy idén nem sütök fánkot a farsangi időszakban.

it is Jim, welcome to our recipe site. Today, we’re going to prepare a special dish, habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás). It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás) is one of the most popular of recent trending meals in the world. It’s appreciated by millions daily. It’s easy, it is fast, it tastes delicious. They are nice and they look fantastic. Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás) is something that I’ve loved my entire life.

A farsang szalagos fánk nélkül elképzelhetetlen. Idén is kihagyhatatlan ez a mennyie és habkönnyű finonmság. A vidót követve tökéletes lesz a recept!

To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás) using 15 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás):

 1. Prepare 50 dkg of finomliszt (szoba hőmérsékletű).
 2. Prepare 1 csipet of só.
 3. Take 4 dkg of porcukor (szoba hőmérsékletű).
 4. Take 3 dkg of friss élesztő (vagy 9 g szárított).
 5. Prepare 2 dl of langyos tej (minél zsírosabb annál jobb).
 6. Make ready 4 db of tojássárgája (min. M-es és szoba hőmérsékletű).
 7. Take 6 dkg of vaj / margarin (olvasztva vissza hűtve).
 8. Prepare 1 teáskanál of vanília aroma (esetleg 10 g vaníliás cukor).
 9. Take 1 evőkanál of rum (opcionális).
 10. Make ready 1 of citrom reszelt héja.
 11. Get of Sütéshez :.
 12. Get of minimum 7 dl étolaj.
 13. Get of Szervírozáshoz :.
 14. Prepare ízlés szerint of porcukor.
 15. Prepare ízlés szerint of bármilyen (amit szeretsz) lekvár/dzsem.

Megtanultam, hogy a jó fánk tésztához minden hozzávalónak langyosnak, szobahőmérsékletűnek kell lennie, mert lényege. A szalagos fánk az örök kedvenc, melyet még az anyukámtól tanultam. Ő is szívesen sütötte farsang táján. Mivel ez egy szalagos fánk, így a nevéhez illően, kellene hogy szépen látszódjon rajta a szalag. A frissen kisült, habkönnyű fánkokat porcukorral megszórva, és házi sárgabaracklekvárral.

Steps to make Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás):

 1. Előkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. Minden szoba hőmérsékletű legyen, kivéve a tej, a vaj/margarin. A vajat/margarint felolvasztjuk,félre tesszük vissza hűlni. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe,melybe tettünk 1 teáskanál cukrot és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk,elkeverjük, a sóval, a maradék cukorral, ráreszeljük a citrom héját,hozzáadjuk a vanília aromát, a rumot,a tojások sárgáját és a felfutott élesztővel összegyúrva alaposan kidolgozzuk..
 2. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük. (Nálam 50 perc). A megkelt tésztát szoba hőmérsékletű, enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk, majd kézzel enyhén ellapogatjuk, nyújtófával gyengéden kb. 1,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti nagyságú szaggatóval,vagy pohárral (nálam 8 cm-es) kiszaggatjuk. (Én a leeső részeket újra gyúrom,pihentetem,szaggatom…,.
 3. … a maradékból 2-3 kis fonatot készítek. ) Ismét letakarva 20 percet pihentetjük, közben az olajat egy lábasban kb. 160 C fokra hevítjük. Ellenőrizzük,ha más nincs egy fogpiszkálóval. Ha belemártva sisitereg,akkor jó. Az edénybe 3-4 fánknál többet ne tegyünk,hogy ne hűtse le nagyon az olajat. Mindig a tetejével lefelé fordítva kezdjük a sütést és fedő alatt. Kb. 1 perc után fordíthatunk. Szép aranybarna lesz a fánkunk. A sütés előtt az ujjunkkal óvatosan lyukat készíthetünk bele..

Bevallom egy évben egyszer sütök fánkot, azt is farsangkor. Egyébként, finom, krémes és habkönnyű süti, érdemes kipróbálni. Fotózni meg elég… Egy finom Tízperces sütőporos fánk ebédre vagy vacsorára? Finom, habkönnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept. A szép szalagok titka annyi, hogy a fánkok formázása után (deszkán, munkalapon, bárhol) kelesszük újra a formázástól összeesett tésztát, és akkor a közepesen meleg olajba kerülve még fel is fújja magát.

So that is going to wrap it up with this special food habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás) recipe. Thank you very much for your time. I’m sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don’t forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment