Step-by-Step Guide to Prepare Homemade Krumpli pogácsa (fánk)🥔🥯

Krumpli pogácsa (fánk)🥔🥯. A krumplit meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. Majd egy tálban villával összetörjük, sózzuk. A krumplis pogácsa elkészítéséhez a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt.

Step-by-Step Guide to Prepare Homemade Krumpli pogácsa (fánk)🥔🥯 Blog a jól bevált, válogatott, finom és ízletes étel receptekről. Édes sütemények, sós sütemények, egészséges ételek. Gyermekkoromban Nagymamám készített mindig ilyen pogácsát, amit felénk, Tolna megyében. Válogatott Krumplis pogácsa linkek, Krumplis pogácsa témában minden!

it’s me, Dave, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, krumpli pogácsa (fánk)🥔🥯. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Krumpli pogácsa (fánk)🥔🥯 is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It is appreciated by millions daily. It is easy, it’s fast, it tastes yummy. Krumpli pogácsa (fánk)🥔🥯 is something which I have loved my whole life. They’re nice and they look wonderful.

A krumplit meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. Majd egy tálban villával összetörjük, sózzuk. A krumplis pogácsa elkészítéséhez a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have krumpli pogácsa (fánk)🥔🥯 using 7 ingredients and 3 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Krumpli pogácsa (fánk)🥔🥯:

  1. Get of krumpli.
  2. Get of zsír.
  3. Make ready of liszt (2, 5 dl a mérce).
  4. Make ready of szárított élesztő (8g).
  5. Take of langyos víz.
  6. Take of só.
  7. Take of Étolaj a sütéshez.

Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőtől – Neked. Krumplis pogácsa 🥔 Nem ismerek olyant aki nem szeretné a régi ízekkel elkészített krumplis pogácsát. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és. A megfőtt krumplit leszűrjük, forrón áttörjük.

Steps to make Krumpli pogácsa (fánk)🥔🥯:

  1. A krumplit meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. Majd egy tálban villával összetörjük, sózzuk..
  2. Hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, zsírt és a lsngyos vizet! Jól eldolgozzuk és fél órát pihentetjük meleg helyen!.
  3. Majd nyújtjuk és vékonyra szaggatjuk, bő olajban kisütjük! Szép aranybarnának kell lennie!.

Amikor egy kicsit hűlt, a közepébe borítjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, egy teáskanál sót, és összekeverjük. A túrót , a lisztet, a margarint, a tojásokat, a megfőtt és áttört krumplit valamint az élesztőt egy tálba tesszük. A Krumpli fánk elkészítési módja: A krumplit összetöröm a többi hozzávalóval összekeverem jól eldolgozom fánk keménységű tészta legyen. Nagy kedvenc nálunk ez a krumplis pogácsa, amely kevés hozzávalóval igen egyszerűen összeállítható, és a többi pogácsával ellentétben, nem kell keleszteni, hanem rögtön bő, forró olajban kell kisütni. Emlékszem a régi időkben igen sokszor készült nálunk ebédre, egy kiadósabb leves mellé.

So that is going to wrap this up with this special food krumpli pogácsa (fánk)🥔🥯 recipe. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There’s gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don’t forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment