Easiest Way to Make Ultimate Forgácsfánk/herőce

Forgácsfánk/herőce. Csöröge fánk , Forgácsfánk , Herőce amit ha hoztunk nektek és ha megtetszett a recept könnyedén el is tudjátok azt készíteni. Dédi ropogós csöröge RECEPTJE és pár vendváró falatka (Forgácsfánk). Amint megláttam ezt a finomságot az egyik főzős csoportban, tudtam, hogy ki kell próbálnom.

Easiest Way to Make Ultimate Forgácsfánk/herőce A jó csöröge ropog és morzsállik! 🙂 Porcukorral vagy lekvárral a legfiomabb desszertek egyike! Nem mellesleg HÍR (Hagyományok-Ízek-Régiók ) védjeggyel rendelkező étel. Csöröge fánk , Forgácsfánk , Herőce amit ha hoztunk nektek és ha megtetszett a recept könnyedén el is tudjátok azt készíteni.

it’s Brad, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to make a special dish, forgácsfánk/herőce. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Csöröge fánk , Forgácsfánk , Herőce amit ha hoztunk nektek és ha megtetszett a recept könnyedén el is tudjátok azt készíteni. Dédi ropogós csöröge RECEPTJE és pár vendváró falatka (Forgácsfánk). Amint megláttam ezt a finomságot az egyik főzős csoportban, tudtam, hogy ki kell próbálnom.

Forgácsfánk/herőce is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions every day. It’s easy, it is fast, it tastes yummy. They are fine and they look wonderful. Forgácsfánk/herőce is something that I have loved my whole life.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have forgácsfánk/herőce using 10 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make Forgácsfánk/herőce:

 1. Make ready 500 g of liszt.
 2. Make ready 3 db of tojás.
 3. Prepare 8 g (1 csomag) of sütőpor.
 4. Make ready 45 g (3 evőkanál) of kristálycukor.
 5. Prepare 100 ml of tejföl.
 6. Prepare 1 evőkanál of rum/rumaroma (elhagyható).
 7. Get 100 g of olvasztott vaj.
 8. Get csipet of só.
 9. Prepare 300 ml of olaj sütéshez.
 10. Make ready of porcukor szóráshoz.

Csörögefánk, vagy forgácsfánk a farsang egyik jellegzetes édessége. Csöröge fánk , Forgácsfánk , Herőce amit ha hoztunk nektek és ha megtetszett a recept könnyedén el is tudjátok azt készíteni. A csöröge vagy csörögefánk hagyományos ünnepi, főleg farsangkor fogyasztott étel. Édes, ropogós, fánktésztából készült, forró zsírban vagy olajban kisütött édesség. Magyarországon Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjeggyel rendelkező termék.

Steps to make Forgácsfánk/herőce:

 1. A lisztbe keverem a sütőport majd a sót. Hozzáadom a tojásokat és az olvasztott vajat, a cukrot, és ha igény van rá a rumot. Összekeverem, és jöhet hozzá a tejföl..
 2. Finom lágy tésztát kell kapni. Ha túl kemény, apránként lehet még tejfölt hozzáadni. Akkor jó a tészta, ha kivéve a keverőtálból, az tiszta marad (ragacs mentes)..
 3. 20 perc pihentetés után a tészta újra gyúrva szép homogén lesz. Kb. 3 mm vastagra nyújtom, közben felteszem az olajat melegedni..
 4. Tetszőleges méretű téglalapokat vágok, közepükre átlós nyílást vágok a derelye vágóval. Egy pici darab tésztát az olajba teszek, ellenőrizni, elég forró-e..
 5. A téglalap egyik sarkát alulról/felülről ráhajtom a nyílásra, áthúzom rajta, és kicsit meghúzom az egész fánkot két végénél fogva..
 6. A tésztadarab elkezd pezsegni az olajban, lehet kezdeni sütni. Annyi fánkot teszek az olajba, hogy legyen elég helyük egy kicsit dagadni. Folyamatosan figyelem, hogy mennyire sült az alja, és ha elég barna, megfordítom őket..
 7. Kezdetben teljes erőre csavarom a tűzhelyt. A második adagnál visszaveszem kb fele erősségűre, különben gyorsan megbarnulnak, és a tészta nem sül át. Amikor kiveszem, konyhai törlőpapírra fektetetem, hogy elszívja a zsírt. Egymásra halmozom a fánkokat, és minden szintet porcukorral szórok..
 8. Jó étvágyat hozzá!.

Forgácsfánk és herőce néven is ismerik. Rendkívül gyorsan készülő, és a tábori étkezésben eszményi, zsiradékban sült sütemény. Nem kell keleszteni, hanem a kidolgozott tészta azonnal süthető. Erzsi mama receptfüzetében forgácsfánk néven fut, emlékszem, párszor elkészítette nekünk. Nem voltam érte annyira oda, mint a sima fánkért, de még.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food forgácsfánk/herőce recipe. Thanks so much for your time. I am sure that you will make this at home. There’s gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment