Steps to Prepare Favorite Csöröge fánk olcsóbb változata

Csöröge fánk olcsóbb változata. A legegyszerűbb csöröge fánk recept (forgácsfánk). Ezzel a recepttel biztosan sikered lesz! A farsangi szezon főszereplője egyértelműen a fánk: lehet bármilyen, a lényeg, hogy tetemes mennyiségű baracklekvárral, vagy valamilyen krémmel jól megpakolható, vagy abba beletunkolható legyen!

Steps to Prepare Favorite Csöröge fánk olcsóbb változata Forgácsfánk és herőce néven is ismerik. Jön a farsangi időszak és ilyenkor sokan fánkot is sütnek. Jelenleg itt vagy: Főoldal > Nagyi receptjei > Fánkok > Csöröge fánk.

it is me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, csöröge fánk olcsóbb változata. One of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Csöröge fánk olcsóbb változata is one of the most well liked of current trending meals in the world. It is appreciated by millions every day. It is easy, it’s fast, it tastes delicious. They are nice and they look wonderful. Csöröge fánk olcsóbb változata is something which I have loved my entire life.

A legegyszerűbb csöröge fánk recept (forgácsfánk). Ezzel a recepttel biztosan sikered lesz! A farsangi szezon főszereplője egyértelműen a fánk: lehet bármilyen, a lényeg, hogy tetemes mennyiségű baracklekvárral, vagy valamilyen krémmel jól megpakolható, vagy abba beletunkolható legyen!

To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have csöröge fánk olcsóbb változata using 6 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve it.

The ingredients needed to make Csöröge fánk olcsóbb változata:

  1. Take 25 dkg of liszt.
  2. Make ready 2 db of tojás.
  3. Take 1 evőkanál of sütőrum.
  4. Take 10 gramm of vaj/margarin.
  5. Prepare szükség szerint of tejföl (én 2 kis méretű evőkanállal használtam, lisztfüggő).
  6. Make ready ízlés szerint of porcukor szóráshoz.

A csöröge igazi klasszikus, de az utóbbi időben a gömbölyded fánkok valahogy háttérbe szorították, pedig a különleges rombusz alakú csemege Régi magyar kedvenc a csöröge, amit az is bizonyít, hogy régiónként másképp formázzák és másképp nevezik, van, ahol herőce, forgácsfánk vagy bába. Arany színű, jellegzetes csavart hosszúkács (forgács) alakú. A csöröge fánkot nem kell keleszteni, (nem tartalmaz élesztőt) ezért kezdő háziasszonyok is nyugodtan nekiállhatnak. Már több csöröge fánk van fent, de jelenleg ez a szépség a kedvencem, könnyű édes-vajas a tésztája, ami beleomlik a szánkba 🙂 A mérce.

Instructions to make Csöröge fánk olcsóbb változata:

  1. Gyúrjuk össze az egészet egyneműre, majd vékonyra nyújtsuk ki. Rombusz alakúra vágtam, közepét bemetszettem, és az egyik sarkát áthúztam a nyíláson. Nem lett szép, viszont annál finomabb..
  2. Bő, forró olajban világosra sütöttem, és még forrón meghintettem porcukorral..
  3. Bármilyen lekvárral vagy nélküle tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá..

Csöröge fánk – más néven forgács fánk – az egyik leggyorsabban elkészíthető fánk. Nincs dagasztás, kelesztés. Összegyúrod és sütöd. Csöröge fánk: más néven forgács fánk az egyszerűen készíthető fánkok közé tartozik. Nem kell dagasztani, keleszteni, csak összegyúrni, formázni és sütni. A csöröge a fánkkedvelők rapid segítsége, nagymamád büszke lesz rád, ha te is összedobod az egyik olyan napon, amikor szívesen álldogálsz egy keveset az olajos serpenyő mellett.

So that is going to wrap this up with this special food csöröge fánk olcsóbb változata recipe. Thanks so much for your time. I am confident you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment