Simple Way to Prepare Homemade Szalagos fánk

Szalagos fánk. Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára?

Simple Way to Prepare Homemade Szalagos fánk Könnyű, lyukacsos tésztájával ő a klasszikus, a tökéletes. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Itt a farsang, itt a fánkszezon. Íme az igazi, puha és finom szalagos fánk receptje.

Hello everybody, hope you’re having an amazing day today. Today, we’re going to make a distinctive dish, szalagos fánk. One of my favorites. For mine, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.

Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára?

Szalagos fánk is one of the most popular of recent trending meals in the world. It is enjoyed by millions daily. It is easy, it is fast, it tastes delicious. Szalagos fánk is something that I have loved my whole life. They’re fine and they look fantastic.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook szalagos fánk using 11 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Szalagos fánk:

 1. Make ready 600 g of liszt.
 2. Make ready 300 ml of tej.
 3. Take 35 g of élesztő.
 4. Prepare 4 púpos ek of kristálycukor.
 5. Prepare 4 db of tojássárgája.
 6. Make ready 4 cl of rum.
 7. Make ready 1 db of citrom héja.
 8. Make ready 65 g of vaj.
 9. Prepare 10 g of vaníliás cukor (1 zacskó).
 10. Prepare ízlés szerint of só.
 11. Take szükség szerint of étolaj a sütéshez.

A szalagos fánk az örök kedvenc, melyet még az anyukámtól tanultam. Mennyei Szalagos farsangi fánk recept I recept! A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk, amit farsangtól függetlenül is. Ilyen Horvát Ilona Szalagos fánk receptje is.

Instructions to make Szalagos fánk:

 1. A hozzávalókat kimérjük, kicsit hagyjuk szobahőmérsékleten állni őket, hogy ne legyen semmi hideg. Én a lisztet és a tejet is felraktam a radiátorra kicsit melegedni..
 2. A tejből 1 dl-t meglangyosítunk, fél ek cukrot beleteszünk, bele morzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A vajat megolvasztjuk. A lisztet átszitáljuk, belerakunk egy csipet sót, majd az összes többi hozzávalót beletesszük a tálba. Élesztős tejet, tojást, cukrot, vaníliás cukrot, tejet, olvadt vajat, rumot, reszelt citromhéjat. Az egészet jól összedolgozzuk. Kicsit lágy tésztát kapunk. Legalább 10 percig dagasszuk. Majd liszttel meghintve, letakarva 45-50 percet kelesszük meleg helyen..
 3. Ha szépen megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd közepes nagyságú korongokat szaggatunk belőle. Ezeket konyharuhával letakarjuk és további 20 percet pihentetjük..
 4. Bő olajban fogjuk sütni. Az olajat felhevítjük. A korongoknak sütés előtt kicsit benyomkodjuk a közepét majd a mélyedéssel lefele belerakjuk az olajba. Lefedve kb. 1 percig sütjük közepes lángon. Majd levesszük a fedőt, megfordítjuk a fánkokat és fedő nélkül ismét kb. 1 percig sütjük a másik oldalt is. Szép barnás legyen. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. Ízlés szerint tálaljuk. Mi megszórtuk porcukorral, majd lekvárral a közepén ettük..

Ezt a receptet használta édesanyám is, ezen felbuzdulva én is. A szalagos fánk titka – Sokan nem mernek fánkot készíteni otthon, mert félnek, hogy nem kel meg a tászta, nem lesz szalagos vagy túlságosan megszívja magát olajjal. A hagyományos farsangi (szalagos ) fánk elkészítéséhez néhány alapszabályt be kell tartani, ha ezeket tudod, már csak egy tuti receptre van szükséged a sikerhez. Kedvencem ez a fánk – a citromhéjtól kellemes aromája van, és mivel a tésztájában van egy kupica rum – ami sütés közben nem engedi, hogy sok olajat szívjon magába. Már az újságban is megcsodáltam és elámultam rajta milyen gyönyörű szalagos és egyforma fánkokat sütöttél.

So that is going to wrap it up with this exceptional food szalagos fánk recipe. Thank you very much for your time. I am confident that you can make this at home. There’s gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment