Recipe of Homemade Mázos farsangi fánk 🍩

Mázos farsangi fánk 🍩. A fánk tésztája akkor az igazi, ha könnyű, és szalag fut rajta körbe. Az alapreceptet variálhatod rengeteg módon, a közepébe rejthetsz lekvárt, beleforgathatod olvasztott porcukorba, márthatod csokoládéba, de kókusszal és színes tortadarával is díszítheted. Ebbe a videóban szeretnék nektek egy fánk receptet bemutatni, mely igazán könnyed és finom állagot és ízt eredményez.

Recipe of Homemade Mázos farsangi fánk 🍩 Egyes szakácskönyvek szerint a szalagos fánk készítése nagyon bonyolult – és mint kelt tészta, természetesen nem egy kezdő recept. Hajni ma fánkot sütött az iskolai farsangra, melyet a nyolcadik évfolyamnak ajánlottunk fel, akik a büféért felelősek 🥳🍩🍩. PagesCommunity OrganizationCommunity ServiceJó Kis Hely KémesVideosFarsangi fánk.

Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, I’m gonna show you how to make a special dish, mázos farsangi fánk 🍩. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

A fánk tésztája akkor az igazi, ha könnyű, és szalag fut rajta körbe. Az alapreceptet variálhatod rengeteg módon, a közepébe rejthetsz lekvárt, beleforgathatod olvasztott porcukorba, márthatod csokoládéba, de kókusszal és színes tortadarával is díszítheted. Ebbe a videóban szeretnék nektek egy fánk receptet bemutatni, mely igazán könnyed és finom állagot és ízt eredményez.

Mázos farsangi fánk 🍩 is one of the most favored of current trending foods on earth. It’s appreciated by millions daily. It is simple, it’s quick, it tastes yummy. They’re nice and they look fantastic. Mázos farsangi fánk 🍩 is something which I’ve loved my whole life.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook mázos farsangi fánk 🍩 using 17 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make Mázos farsangi fánk 🍩:

 1. Get 240 ml of tej.
 2. Take 7 g of porélesztő.
 3. Take 530 g of liszt.
 4. Make ready 70 g of porcukor.
 5. Prepare 20 g of vaníliás cukor.
 6. Prepare 2 db of tojás.
 7. Make ready 1 db of citrom reszelt héja.
 8. Make ready 90 g of olvasztott vaj.
 9. Take szükség szerint of étolaj a sütéshez.
 10. Prepare of Máz.
 11. Take 120 g of porcukor.
 12. Get 20 ml of gyümölcslé.
 13. Prepare ízlés szerint of ételfesték (piros, kék, zöld, sárga).
 14. Make ready ízlés szerint of Dekor cukrok, csonthéjasok.
 15. Take of Csokimáz.
 16. Prepare 1 tábla of csoki.
 17. Make ready 3 ek of étolaj.

A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, pedig nem nagy ördöngösség. A farsang szalagos fánk nélkül elképzelhetetlen. Idén is kihagyhatatlan ez a mennyie és habkönnyű finonmság.

Instructions to make Mázos farsangi fánk 🍩:

 1. A tejet langyosítsuk fel, rakjuk bele az élesztőt..
 2. A száraz hozzávalókat összegyúrom a tejjel..
 3. 45 percet pihentetjük..
 4. Kinyújtjuk, szaggatjuk nagy pogácsaszaggatóval a közepét kicsivel..
 5. 35 percet pihentetjük..
 6. A mázhoz a levet és a cukrot összekeverjük..
 7. A csokit az olajjal felolvasztom..
 8. A fánkot kisütjük, díszítjük..
 9. Jó étvágyat és sok sikert!.

Egy igazi klasszikus farsangi édesség a csörögefánk. Illatos, szalagos, porcukros-lekváros (vagy pudingos), töltött Én nagyon, és ezúttal lekvár helyett pudinggal tálaltam. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. Vízkereszttől hamvazószerdáig, a húsvét előtti negyvenedik napig tartó időszak a mulatozás, evés-ivás ideje. A farsangi fánknak egyébként a története is vidám, karneváli emlékeket idéz.

So that is going to wrap this up with this special food mázos farsangi fánk 🍩 recipe. Thanks so much for reading. I’m confident you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don’t forget to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment