How to Prepare Speedy Beignet (francia fánk)

Beignet (francia fánk).

How to Prepare Speedy Beignet (francia fánk)

it is Brad, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, beignet (francia fánk). It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Beignet (francia fánk) is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It is appreciated by millions every day. It’s easy, it is fast, it tastes yummy. Beignet (francia fánk) is something which I’ve loved my entire life. They are nice and they look wonderful.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook beignet (francia fánk) using 10 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make Beignet (francia fánk):

 1. Take 500 g of liszt.
 2. Take 1 db of tojás.
 3. Prepare 70 g of cukor.
 4. Make ready 7 g of instant élesztő.
 5. Make ready 50 g of vaj.
 6. Prepare 250 ml of tej.
 7. Take 1 csipet of só.
 8. Take 1 of narancs reszelt héja.
 9. Take of étolaj a sütéshez.
 10. Take of porcukor a szóráshoz.

Steps to make Beignet (francia fánk):

 1. Mérjük ki a hozzávalókat. Egy edénybe tegyük bele a vajat és a cukrot. Öntsük hozzá a meleg tejet és keverjük addig, amíg elolvad a vaj és a cukor. A tejet nem kell felforralni, csak megmelegíteni..
 2. Ezután keverjük bele az élesztőt és várjunk, míg felfut. A lisztbe addig belekeverhetjük a sót és a narancshéjat..
 3. Üssük hozzá a tojást, majd adjuk hozzá az élesztős keveréket is. Gyúrjunk tésztát belőle. Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni 1 órát..
 4. Miután megkelt a tészta, lisztezett felületen gyúrjuk át, nyújtsuk ki 1, 5 cm vékonyra, szögletes alakúra. Vágjuk 6×6 cm-s kockákra. Letakarva kelesszük még 30 percig. Ezután forró olajban süssük ki a fánkokat úgy, hogy tetejével lefordítva tegyük az olajba. Fedjük le fedővel amíg az első oldala sül. Amikor ez a fele szép aranysárga, fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is. Ekkor már nem kell lefedni az edényt. 4-5 darabot süssünk csak egyszerre, mert a fánkok megnőnek sülés közben..
 5. Az elkészült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy az felszívja a felesleges olajat. Miután kihűlt, szórjuk meg porcukorral..

So that’s going to wrap this up for this special food beignet (francia fánk) recipe. Thank you very much for reading. I am sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don’t forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment