Recipe of Any-night-of-the-week Gyors narancsos farsangi fánk

Gyors narancsos farsangi fánk. A fánk tésztája akkor az igazi, ha könnyű, és szalag fut rajta körbe. Az alapreceptet variálhatod rengeteg módon, a közepébe rejthetsz lekvárt Nagyon fontos, hogy a tészta rendesen megkeljen, különben nem lesz szalagos a fánk. Ha a duplájára emelkedik, lisztezett felületen nyújtsd ki egy centi.

Recipe of Any-night-of-the-week Gyors narancsos farsangi fánk Farsangi fánk recept elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a. Egy finom Farsangi fánk egyszerűen ebédre vagy vacsorára?

Hey everyone, I hope you are having an amazing day today. Today, I’m gonna show you how to make a special dish, gyors narancsos farsangi fánk. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

A fánk tésztája akkor az igazi, ha könnyű, és szalag fut rajta körbe. Az alapreceptet variálhatod rengeteg módon, a közepébe rejthetsz lekvárt Nagyon fontos, hogy a tészta rendesen megkeljen, különben nem lesz szalagos a fánk. Ha a duplájára emelkedik, lisztezett felületen nyújtsd ki egy centi.

Gyors narancsos farsangi fánk is one of the most popular of current trending foods in the world. It’s enjoyed by millions daily. It’s easy, it is quick, it tastes yummy. Gyors narancsos farsangi fánk is something which I have loved my whole life. They’re nice and they look wonderful.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have gyors narancsos farsangi fánk using 14 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make Gyors narancsos farsangi fánk:

 1. Prepare 30 dkg of finomliszt (szoba hőmérsékleten).
 2. Take 12 g of sütőpor.
 3. Take 2 db of tojás (közepes és szoba hőmérsékleten).
 4. Make ready 7 dkg of cukor.
 5. Take 5 dkg of olvasztott margarin (vissza hűtve).
 6. Take 60 ml of narancslé (frissen facsart).
 7. Make ready 1 db of narancs reszelt héja.
 8. Prepare 1 csipet of só.
 9. Take of Sütéshez :.
 10. Take of kb. 7 dl étolaj.
 11. Make ready of Beforgatáshoz :.
 12. Take ízlés szerint of kristálycukor.
 13. Make ready of Kínáláshoz :.
 14. Take of bármilyen lekvár/dzsem (nálam házi narancslekvár).

Farsangi fánk egyszerűen Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében! Még a nyáron kaptam ezt a receptet egy kedves ismerősömtől. Most a kezembe akadt, így meg csináltam!😊. Könnyen, gyorsan elkészíthető házias ízvilágú édes-sós sütemény és torta receptek, gluténmentes sütik és sütés nélküli desszertek.

Instructions to make Gyors narancsos farsangi fánk:

 1. Előkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. A margarint felolvasztjuk, félretesszük vissza hűlni. A narancs héját lereszeljük, félretesszük. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, a cukrot (adhatunk hozzá 10 g vaníliás cukrot), hozzá ütjük a tojásokat, ráöntjük az olvasztott margarint, rászórjuk a narancs héját, és hozzá öntjük a kifacsart narancslevet, a csipet sót..
 2. A tésztát először villával, majd kézzel addig dolgozzuk, amíg puha és tömör nem lesz, ha túl ragacsos, adjunk hozzá egy kevés lisztet. Miután elkészültünk, formázzunk egy cipót, csomagoljuk be fóliába, és hagyjuk kb. 10 percig szobahőmérsékleten pihenni..
 3. Ezután sodrófa segítségével kinyújtjuk a tésztát, kb. 1, 5 cm vastagságúra, majd 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk, a közepén egy kisebb szaggatóval, vagy kis pohárkával lyukat készítünk. A leeső, kieső részeket összegyúrva készíthetünk kis gömböket, melyeket kb. 10 cm-es rudacskákká sodorva, összehajthatunk kis gyűrűvé..
 4. Melegítsük fel az olajat, és ha van hőmérő, ellenőrizzük, hogy az nem haladja-e meg a 170 ° -ot. Ha nincs megteszi egy fogpiszkáló, vagy egy hurkapálcika is. Ha sistereg a vége, akkor jó! Mindig bőséges olajban süssük. Egyszerre csak 3-4 fánkot tegyünk, ily módon az étolaj hőmérséklete állandó marad, és a fánk belül is jól megsül. (kb. 15 perc) Fedő nélkül sütünk, és fordítsuk a fánkokat gyakran, hogy szép aranybarnák legyenek, majd kéztörlő papírra szedve leitatjuk a felesleges olajat..
 5. Miután befejeztük az összes sütését, forgassuk kristálycukorba, és lekvárral kínálva szervírozzuk. Így a fánkok kissé roppanósak maradnak. Puhához, készíts elő 2 tálat, az egyiket egy csésze vízzel hígított narancslével, a másikat kristálycukorral. Ezután gyorsan mártsd meg a fánkokat a narancslében, majd a cukorban. Mivel e művelet során a cukor átázhat, amikor a nedves fánkokkal érintkezik, célszerű egyenként tálcára helyezned és megszórnod a cukorral, ily módon nem fogsz pazarolni..

Nagyon finom farsangi fánk készítése egyszerűen, pontos mennyiségekkel, fényképekkel Farsangi fánk recept. Negyedrészt pedig amikor megfordítod a fánkokat, akkor határozott, gyors mozdulattal dolgozz – de persze figyelj, mert forró olajjal van dolgod. Kiszaggatjuk fánk formára (vizespohárral), egymástól kellő távolságra, és újra kelesztjük. Mikor jól felpuffadtak, akkor olajat melegítünk (legalább félig ellepje a fánkokat), és ami a teteje volt kelesztéskor, az kerüljön alulra, az. „Bécsi klasszikusok A nevezetes szalagos fánk a fáma szerint bécsi eredetű: létét egy Krapfen nevű pék temperamentumos hitvesének köszönheti, aki hirtelen haragjában férjeurát vette célba egy fél marék kelt Egy rendkívül gyors és egyszerű csokoládékrém. A fánk a specialitása, többször k.

So that’s going to wrap this up with this exceptional food gyors narancsos farsangi fánk recipe. Thank you very much for your time. I am sure you can make this at home. There’s gonna be interesting food at home recipes coming up. Don’t forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment