How to Make Homemade Szalagos fánk🎊🎉✨

Szalagos fánk🎊🎉✨. Határozott mozdulattal kiszaggatjuk úgy, hogy a forma ne nyomja össze a korongok oldalát. Nem csak farsangra – Szalagos fánk (Szécsi Szilvi). Az igazi, a mindig megismételhető és a valaha volt legkönnyedebb fánk: a szalagos.

How to Make Homemade Szalagos fánk🎊🎉✨ Túrós fánk sütőben sütve Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében! Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára? Szalagos fánk Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében! (Fritőzben is lehet.) A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra.

Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, szalagos fánk🎊🎉✨. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Határozott mozdulattal kiszaggatjuk úgy, hogy a forma ne nyomja össze a korongok oldalát. Nem csak farsangra – Szalagos fánk (Szécsi Szilvi). Az igazi, a mindig megismételhető és a valaha volt legkönnyedebb fánk: a szalagos.

Szalagos fánk🎊🎉✨ is one of the most popular of current trending foods in the world. It’s enjoyed by millions every day. It is simple, it is fast, it tastes yummy. Szalagos fánk🎊🎉✨ is something that I’ve loved my whole life. They’re fine and they look fantastic.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have szalagos fánk🎊🎉✨ using 15 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make Szalagos fánk🎊🎉✨:

 1. Make ready 500 gr of búza finomliszt(BL55).
 2. Get 34 gr of friss élesztő.
 3. Make ready 50 gr of porcukor.
 4. Take 50 gr of margarin.
 5. Make ready 4 db of M- es tojás sárgája.
 6. Prepare 1 csipet of só.
 7. Get 1 mokkáskanál of rum aroma.
 8. Make ready 1 mokkáskanál of vanília aroma.
 9. Take 1 of citrom reszelt héja.
 10. Get 300 ml of langyos tej 1,5%-os.
 11. Prepare of Sütéshez.
 12. Take 1 l of étolaj.
 13. Get of Szervírozáshoz.
 14. Prepare of Porcukor a tetejére.
 15. Make ready of Lekvár izlés szerint.

Sütés elején az edényt fedjük be. A szalagos fánk titka – Sokan nem mernek fánkot készíteni otthon, mert félnek, hogy nem kel meg a tászta, nem lesz szalagos vagy túlságosan megszívja magát olajjal. Egy sokszor próbált és mindig sikert arató recepttel szeretnénk ezt a félelmet eloszlatni. A szalagos fánk nem csak a hagyományos farsangi “kínálat” része, de szívesen esszük az év bármelyik időszakában, lekvárral vagy akár anélkül.

Steps to make Szalagos fánk🎊🎉✨:

 1. Három dl langyos tejben egy teáskanál cukorral, felfuttattam az élesztőt. A szoba hőmérsékletű lisztet, a tálba szitáltam, hozzáadtam a citrom héjat, a tojás sárgáját, a maradék cukrot, a vaniília aromát, a rum aromát, és a felfuttatott élesztőt. Kissé összekevertem, dagasztó gépbe tettem, és tíz percig dagasztottam..
 2. Tálba visszatettem a megdagasztott tésztát, fél óra alatt letakarva meleg helyen duplájára kelt.😉.
 3. Most 5 cm átmérőjü szaggatót használtam, hogy jobban beleférjen az apró gyermek kézbe. 🥰Szaggatás után, ismét fél órát kelesztettem letakarva. Maradék tésztából,próba képpen fonatot készítettem. Helyes lett.😍.
 4. Olajat felmelegítettem,de ügyeltem, hogy ne legyen túl forró. Mert akkor a fánkok megégnek.Ami alul volt a deszkán az került felülre a sütésnél, fedő alá. 1 perc és megfordítottam fedő nélkül egy perc a sütés ismét. Amikor már langyos volt, akkor porcukroztam. Házi saját készítésű sárga barack lekvárral kínáltam.🥰.
 5. Jó étvágyat kívánok!🥰.

Egyes szakácskönyvek szerint a szalagos fánk készítése nagyon bonyolult – és mint kelt tészta, természetesen nem egy kezdő recept. szalagos fánk. Így készítsen fánkot a farsangi időszakra. A tésztáját nagyon lágyra, alaposan ki kell dolgozni. Nem gyúrni, hanem kanállal keverni, hogy szala. Nem gyúrni, hanem kanállal keverni, hogy szalagos legyen. Deszkára terített abroszra öntjük és pogácsaszaggatóval szaggatjuk.

So that’s going to wrap it up for this special food szalagos fánk🎊🎉✨ recipe. Thanks so much for reading. I’m sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment