How to Prepare Favorite Karácsonyi képviselőfánk

Karácsonyi képviselőfánk. Készíts égetett tésztából ünnepi süteményt és töltsd tejszínes krémmel. A képviselőfánk tipikusan olyan édesség, amit az ember inkább csak cukrászdában fogyaszt, hiszen ránézésre nem tűnik éppen egyszerűnek az elkészítése. Ez így is van, de receptünk segítségével.

How to Prepare Favorite Karácsonyi képviselőfánk A mai karácsonyi ünnep szellemiségéhez és jellegéhez hasonló ünnepek már a kereszténység elterjedése előtt is léteztek. A téli napforduló környéke a legtöbb vallásban és kultúrában fontos. Mit meséljünk adventkor gyermekünknek, melyek azok a mesék, melyek.  Karácsonyi videó képeslap.

it’s Louise, welcome to our recipe page. Today, we’re going to make a distinctive dish, karácsonyi képviselőfánk. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Készíts égetett tésztából ünnepi süteményt és töltsd tejszínes krémmel. A képviselőfánk tipikusan olyan édesség, amit az ember inkább csak cukrászdában fogyaszt, hiszen ránézésre nem tűnik éppen egyszerűnek az elkészítése. Ez így is van, de receptünk segítségével.

Karácsonyi képviselőfánk is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It is easy, it’s fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions every day. They’re fine and they look fantastic. Karácsonyi képviselőfánk is something that I have loved my entire life.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have karácsonyi képviselőfánk using 20 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make Karácsonyi képviselőfánk:

 1. Make ready of Tészta:.
 2. Take 4 db of egész tojás.
 3. Get 10 dkg of zsír.
 4. Prepare 10 dkg of liszt.
 5. Prepare 10 evőkanál of víz.
 6. Take of Krém:.
 7. Make ready 0,5 dl of tej.
 8. Take 4 db of tojás.
 9. Get 4 evőkanál of liszt.
 10. Make ready 20 dkg of cukor.
 11. Prepare 10 dkg of vaj.
 12. Make ready 1 csomag of vaníliás cukor.
 13. Take 3 db of narancs.
 14. Get 20 g of zselatin.
 15. Take 500 ml of habtejszín.
 16. Get of A tetejére:.
 17. Make ready 1 tábla of étcsoki.
 18. Prepare 1 púpozott kávéskanál of fahéj.
 19. Prepare 1 evőkanál of étolaj.
 20. Get ízlés szerint of Díszítéshez kevés fehércsoki.

Föltettem főzni egy edénybe a vizet, sót és a vajat. A képviselőfánk az egyik kedvenc süteményünk, és minden formában szeretjük. Néhány friss tanoncunk még nem nagykorú, így feltehetően zavarba hozhatók bizonyos szövegrészletekkel. A megszokott karácsonyi képselap helyettegy rendhagyó, figyelemfelkeltő üdvözlő lappal szerettük volna partnereinket meglepni.

Steps to make Karácsonyi képviselőfánk:

 1. Tészta: A vizet a zsírral felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a lisztet. Visszatesszük, átforgatjuk, 4-5 percig hűlni hagyjuk. Ezután a tojásokat egyesével a masszához keverjük..
 2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe szaggatjuk egy evőkanál segítségével. (Kb. 16 kupacnak kell lennie).
 3. 200°C-on 8-10 percig sütjük, azután 180°C-on még pár percig, amíg aranybarnára nem sül. Ha kihűlt a “kalapját” levágjuk, a belső hártyás réteget, ha maradt, eltávolítjuk..
 4. Krém: Egy narancs héját lereszeljük és félretesszük. A többi narancsot vékonyan meghámozzuk, úgy hogy a fehér réteg ne maradjon rajta. A cukrot, vaníliás cukrot, a lisztet és a tojássárgáját simára keverjük. A maradék tejben, a narancs héját kb. 5 percig főzzük. Ezeket kivéve hozzáadjuk a már előzőleg simára kevert alapanyagokat és lassú tűzön addig keverjük, amíg az el nem válik a lábos aljától. Levesszük és hozzákeverjük a vajat..
 5. A meghámozott narancsot kifacsarjuk, a levét zselatinnal felfőzzük és visszahűtjük, majd a kihűtött krémhez keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan krémbe forgatjuk..
 6. Ezt a masszát a megsült, kihűlt tésztacskákba töltjük..
 7. A tejszínbe a lereszelt narancshéjat beletesszük, majd kemény habbá verjük. Habzsákba rakjuk, majd a krém tetejére nyomjuk..
 8. A csokit felolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a fahéjat. A tésztáról levágott kalapok tetejét, a csokimasszába mártjuk. Fehércsokit reszelünk rá és hagyjuk megdermedni. A kalapokat ráhelyezzük a krémmel és habbal töltött tésztánkra..
 9. Jó étvágyat!.

A képviselőfánk úgynevezett égetett tésztából készül; jellegzetessége, hogy a tészta készítése előtt a lisztet zsíros tejben vagy vízben megfőzzük. Most még nagy a kínálat, válogass kedvedre, foglalj most! Nincs szükségem karácsonyi ajándékra, Hiszen enyém a legszebb ajándék. Csillagszóró szórja fényét, Kíván melegséget, békét. A(z) “Karácsonyi naptárpasik (teljes film)” című videót “Robcsilla” nevű felhasználó töltötte fel a(z) “film/animáció” kategóriába.

So that’s going to wrap it up for this special food karácsonyi képviselőfánk recipe. Thank you very much for your time. I am confident that you can make this at home. There’s gonna be interesting food in home recipes coming up. Don’t forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment