Recipe of Award-winning Tekert berlini fánk

Tekert berlini fánk. A berlini utcákon árusítják ilyen csinosan megfonva is, de a leggyakrabban töltve találkozunk vele. Nekem jobban tetszik fonva és ráadásul gyerekjáték a. A könnyű, foszlós tésztájáról ismert berliner fánk jogosan hódította meg a világot.

Recipe of Award-winning Tekert berlini fánk A könnyű, foszlós tésztájáról ismert berliner fánk jogosan hódította meg a világot. Fél deci langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, hozzáreszeljük a citrom héját.

Hello everybody, I hope you’re having an incredible day today. Today, I’m gonna show you how to prepare a distinctive dish, tekert berlini fánk. One of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit tasty. This will be really delicious.

Tekert berlini fánk is one of the most popular of current trending foods on earth. It is appreciated by millions daily. It is easy, it is fast, it tastes yummy. Tekert berlini fánk is something that I have loved my whole life. They are nice and they look wonderful.

A berlini utcákon árusítják ilyen csinosan megfonva is, de a leggyakrabban töltve találkozunk vele. Nekem jobban tetszik fonva és ráadásul gyerekjáték a. A könnyű, foszlós tésztájáról ismert berliner fánk jogosan hódította meg a világot.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have tekert berlini fánk using 11 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

The ingredients needed to make Tekert berlini fánk:

 1. Make ready 40 dkg of liszt.
 2. Make ready 1/2 tk of só.
 3. Get 4 dkg of puha vaj.
 4. Make ready 4 dkg of cukor.
 5. Prepare 2 dkg of friss élesztő.
 6. Prepare 1 db of M-es tojás.
 7. Prepare 2 dl of tej.
 8. Get 1 ek of rum (elmaradhat, aroma nem jó!).
 9. Make ready 7 dl of napraforgóolaj a sütéshez.
 10. Make ready 5 dkg of apró szemű kristálycukor a forgatáshoz.
 11. Make ready 10 dkg of sárgabaracklekvár a tálaláshoz.

Berlini fánk Glaser konyhájából recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Tökéletesen magas és puha fánk, olajszag nélkül! The DZ Bank in Berlin, Germany by architect Frank O'Gerhy.

Steps to make Tekert berlini fánk:

 1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben, 1 tk cukorral. A lisztet tálba mérjük, hozzákeverjük a cukrot és a sót. A tojást összekeverjük a maradék tejjel. Elkezdjük dagasztani a tésztát, a liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejet, a rumot (elmaradhat, de ha beletesszük, segít, hogy sütés közben ne szívjon fel túl sok olajat), és végül a puha vajat is. Alaposan kidagasztjuk, és végeredményül egy puha, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk..
 2. Gombóccá gyúrjuk, beletesszük egy kilisztezett tálba, letakarjuk, és 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük..
 3. Miután megkelt a tészta, olajos szilikon gyúrólapra borítjuk, 12 részre osztjuk (kb. 6, 5-7 dkg/adag), és gombóccá formáljuk. A gombócokat letakarjuk egy fóliával, és egy konyharuhával, majd 10 percig pihenni hagyjuk..
 4. Ezután kicsit ellapítjuk a gombócot, hosszúkásra nyújtjuk, szorosan feltekerjük, és az első négy gombócból egy-egy 50 cm hosszú kukacot sodrunk. Készítünk egy hurkot úgy, hogy a bal oldali szár legyen alul, majd a többi tésztarészt szépen feltekerjük a hurokra. A végeket, jól csípjük össze, nekem nem sikerült mindegyik tökéletesre, némelyik szétnyílt. Így készítsük el az összes gombócot..
 5. A kész tekercseket takarjuk le ismét fóliával és konyharuhával, és hagyjuk kelni kb. 30 percig. Az idő letelte után melegítsük fel az olajat, ne legyen túl forró, csak 160 fokos. Tegyük bele a fánkot, úgy hogy az a része legyen felül, amelyik eddig alul volt. Lassan süssük, hogy a közepe is átsüljön. Ne tegyünk sok fánkot egyszerre az olajba, mert elég nagyra megnőnek. Többször forgassuk meg a fánkokat sütés közben..
 6. Amikor megsültek, szedjük konyhai papírtörlőre, majd még melegen forgassuk meg a cukorban. Tetszőleges lekvárral kínáljuk..

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Nagyi receptjei > Fánkok > Tekert fánk. Bert Frank have paved the way for art deco and mid-century sensibilities and created a reputation for producing timeless, high quality British made products. Isteni finom, kívül ropogós, belül egy kicsit masszívabb tésztával, mint a mi fánkunk, de abbahagyhatatlan! Fánkot sütni, enni nem csak farsangkor jó! Ma egy tradicionális német recept alapján készítettem Berliner Pfannkuchent, ami az összeállítás.

So that is going to wrap this up for this exceptional food tekert berlini fánk recipe. Thank you very much for your time. I’m sure you will make this at home. There’s gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment