Easiest Way to Prepare Homemade Szalagos fánk

Szalagos fánk. Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára?

Easiest Way to Prepare Homemade Szalagos fánk Könnyű, lyukacsos tésztájával ő a klasszikus, a tökéletes. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Itt a farsang, itt a fánkszezon. Íme az igazi, puha és finom szalagos fánk receptje.

it is me, Dave, welcome to my recipe page. Today, we’re going to make a special dish, szalagos fánk. One of my favorites. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára?

Szalagos fánk is one of the most well liked of current trending meals on earth. It’s enjoyed by millions daily. It’s easy, it’s fast, it tastes yummy. They’re nice and they look fantastic. Szalagos fánk is something that I have loved my whole life.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have szalagos fánk using 5 ingredients and 2 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make Szalagos fánk:

  1. Make ready 60 dkg of liszt.
  2. Prepare 2 db of tojás.
  3. Take 3 dl of tej.
  4. Make ready 7 g of instant élesztő.
  5. Take 5 ek of cukor /lehet több vagy kevesebb is/.

A szalagos fánk az örök kedvenc, melyet még az anyukámtól tanultam. Mennyei Szalagos farsangi fánk recept I recept! A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk, amit farsangtól függetlenül is. Ilyen Horvát Ilona Szalagos fánk receptje is.

Steps to make Szalagos fánk:

  1. Az élesztőt készítsük el. Ha kész, adjuk a tészta többi hozzávalóihoz és gyúrjuk össze, majd rakjuk meleg helyre és kelesszük meg..
  2. Ha kész, rakjuk lisztezett gyúródeszkára és nyújtsuk ki. Ha megvan, szaggassuk ki és forró bő olajban süssük ki. Az első felét fedő alatt. Ha kész, szórjuk meg porcukorral vagy tegyünk rá lekvárt..

Ezt a receptet használta édesanyám is, ezen felbuzdulva én is. A szalagos fánk titka – Sokan nem mernek fánkot készíteni otthon, mert félnek, hogy nem kel meg a tászta, nem lesz szalagos vagy túlságosan megszívja magát olajjal. A hagyományos farsangi (szalagos ) fánk elkészítéséhez néhány alapszabályt be kell tartani, ha ezeket tudod, már csak egy tuti receptre van szükséged a sikerhez. Kedvencem ez a fánk – a citromhéjtól kellemes aromája van, és mivel a tésztájában van egy kupica rum – ami sütés közben nem engedi, hogy sok olajat szívjon magába. Már az újságban is megcsodáltam és elámultam rajta milyen gyönyörű szalagos és egyforma fánkokat sütöttél.

So that is going to wrap this up with this special food szalagos fánk recipe. Thank you very much for reading. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment