Recipe of Perfect Farsangi fánk

Farsangi fánk. A fánk tésztája akkor az igazi, ha könnyű, és szalag fut rajta körbe. Az alapreceptet variálhatod rengeteg módon, a közepébe rejthetsz lekvárt, beleforgathatod olvasztott porcukorba, márthatod. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.

Recipe of Perfect Farsangi fánk In Hungary, the Carnival season is known as Farsang. Egy finom Farsangi szalagos fánk ebédre vagy vacsorára? Farsangi szalagos fánk Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében!

it’s Jim, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a special dish, farsangi fánk. One of my favorites. This time, I’m gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Farsangi fánk is one of the most favored of current trending foods on earth. It’s appreciated by millions daily. It’s easy, it’s quick, it tastes yummy. Farsangi fánk is something which I have loved my entire life. They are nice and they look fantastic.

A fánk tésztája akkor az igazi, ha könnyű, és szalag fut rajta körbe. Az alapreceptet variálhatod rengeteg módon, a közepébe rejthetsz lekvárt, beleforgathatod olvasztott porcukorba, márthatod. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have farsangi fánk using 15 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make Farsangi fánk:

 1. Take 30 dkg of liszt.
 2. Prepare 4 of tojás sárgája.
 3. Make ready 1 cs of szárított élesztő (7 g).
 4. Get 1,5 dl of tej.
 5. Prepare 3 dkg of porcukor.
 6. Take 2 ek of rum.
 7. Prepare 5 dkg of vaj.
 8. Make ready 1/2 of citrom reszelt héja.
 9. Make ready 1 cs of vaníliacukor.
 10. Take csipet of só.
 11. Make ready of Sütéshez:.
 12. Get of olaj.
 13. Get of Tálaláshoz:.
 14. Prepare of porcukor.
 15. Take of lekvár.

Egy finom Farsangi fánk egyszerűen ebédre vagy vacsorára? Farsangi fánk egyszerűen Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében! Farsangi jelmezek, farsangi receptek minden Mikor van pontosan a farsangi időszak? Mikor kezdődik és mikor zárul, illetve mit is jelent a „farsang farka”.

Instructions to make Farsangi fánk:

 1. Hozzávalók:.
 2. 1 dl langyos tejbe beletesszük az élesztőt,.
 3. Egy csipet cukrot, és egy kevés liszttel megszórva felfuttatjuk. A tojások sárgáját a porcukorral, a citrom héjával fehéredésig keverjük,.
 4. ….hozzáadjuk, a rumot, a csipet sót, a vaníliacukrot,..
 5. …a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a liszt felét, végül az olvasztott vajat és..
 6. … fakanállal jól kidolgozzuk. A maradék lisztet is hozzászórjuk és kézzel addig verjük, míg el nem válik az edény falától. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük,.
 7. ….majd egy belisztezett deszkára borítjuk. kb 1 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, letakarva ismét pihentetjük. (20 perc).
 8. Az olajat felforrósítjuk és mielőtt beletennénk a fánkokat, mindegyik körepét egy kicsit benyomjuk és az olajba téve az egyik oldalát lefedve,(kb. 30 másodpercig) majd a másik oldalát fedő nélkül szép pirosra sütjük..
 9. Papírtörlőre kiszedjük, még melegem porcukorral megszórjuk és önmagában, vagy lekvárral kínáljuk. Jó étvágyat hozzá! saját recept.

Az iskolai farsangi ünnepségekre minden évben viszünk sütit és üdítőt a gyerekeknek. Az első évben friss, meleg fánkokat vittem. Akkora sikere volt, nem csak a gyerekek, hanem a szülők körében is. Vízkereszttől hamvazószerdáig, a húsvét előtti negyvenedik napig tartó időszak a mulatozás, evés-ivás ideje. A farsang a római kor szaturnáliáira nyúlik vissza (az ókori Rómában.

So that is going to wrap this up for this exceptional food farsangi fánk recipe. Thank you very much for your time. I am sure you will make this at home. There’s gonna be interesting food at home recipes coming up. Don’t forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment