Steps to Prepare Favorite Égetett tésztás kanalas fánk

Égetett tésztás kanalas fánk.

Steps to Prepare Favorite Égetett tésztás kanalas fánk

Hey everyone, First thing that you need to learn is what the different terminology you will find in recipes actually means. There are lots of fresh and sometimes foreign sounding terms you will find in common recipes. These terms may mean that the gap in recipe success or failure. You need to find a way to locate a good section in any inclusive cookbook which explains the different definitions for unfamiliar terminology. If you aren’t entirely sure what’s meant by”folding in the eggs” it is in your best interests to look it up. Today, I will show you a way to make a special dish, égetett tésztás kanalas fánk. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Égetett tésztás kanalas fánk is one of the most popular of current trending meals on earth. It’s appreciated by millions daily. It is easy, it is fast, it tastes delicious. They’re fine and they look wonderful. Égetett tésztás kanalas fánk is something that I’ve loved my whole life.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook égetett tésztás kanalas fánk using 6 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Égetett tésztás kanalas fánk:

 1. Prepare of liszt.
 2. Get of víz.
 3. Make ready of vaj.
 4. Get of tojás (közepes).
 5. Get of só.
 6. Get of kb. 5 dl olaja sütéshez.

Steps to make Égetett tésztás kanalas fánk:

 1. A vizet a vajjal és egy csipet sóval melegítsük forráspontig..
 2. Amikor már forr, állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, majd mérsékeljük a hőfokot, és pár percig kevergetve addig pirítsuk míg elválik az edény falától. (ezalatt az idő alatt teljesen elválik az edény falától, de nem ég meg a tészta).
 3. Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk pár percig hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyikkel keverjük simára a tésztát. Egy csomómentes, sima masszát kell hogy kapjunk..
 4. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd egy kiskanál segítségével szaggassunk bele kisebb halmokat a tésztából. Sütés közben a tészta kb. a kétszeresére nő, így csak pár darabot szaggassunk bele. (a kanalat mártsuk bele a meleg olajba, akkor nem ragad majd rá a tészta).
 5. Sütés közben többször fordítsuk át a tésztát, hogy egyenletesen süljön. (az első adagot nagyobb lángon süssük, majd mérsékeljük a hőfokot, és a maradék tésztát már úgy süssük ki, nehogy hirtelen süljön, és a közepe nyers maradjon).
 6. Amikor a fánkocskák már szépen megnőttek, és aranybarnára sültek, szedjük ki az olajból és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd alaposan hempergessük meg vaníliás cukor és porcukor keverékébe..
 7. Tálaláskor kínálhatunk hozzá ízlés szerinti lekvárt, csorgathatunk rá csokoládét, de csak a porcukorba belehempergetve is nagyon finom..

So that is going to wrap this up for this special food égetett tésztás kanalas fánk recipe. Thanks so much for your time. I’m sure you can make this at home. There’s gonna be interesting food at home recipes coming up. Don’t forget to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment