Easiest Way to Prepare Speedy Szalagos fánk

Szalagos fánk. Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára?

Easiest Way to Prepare Speedy Szalagos fánk Könnyű, lyukacsos tésztájával ő a klasszikus, a tökéletes. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Itt a farsang, itt a fánkszezon. Íme az igazi, puha és finom szalagos fánk receptje.

Hello everybody, I hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, szalagos fánk. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára?

Szalagos fánk is one of the most popular of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions daily. It’s easy, it is quick, it tastes yummy. They’re fine and they look wonderful. Szalagos fánk is something that I have loved my entire life.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook szalagos fánk using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Szalagos fánk:

 1. Take 1/2 kg of átszitált liszt.
 2. Get csipet of só.
 3. Take 2 dkg of friss élesztő.
 4. Take szükség szerint of Kb. 3 dl langyos tej.
 5. Make ready 5 dkg of porcukor.
 6. Make ready 2 db of tojássárgája.
 7. Get 1/2 dl of rum.
 8. Take 5 dkg of olvasztott vaj.

A szalagos fánk az örök kedvenc, melyet még az anyukámtól tanultam. Mennyei Szalagos farsangi fánk recept I recept! A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk, amit farsangtól függetlenül is. Ilyen Horvát Ilona Szalagos fánk receptje is.

Instructions to make Szalagos fánk:

 1. 1 dl tejben csipetnyi cukrot teszek, belemorzsolom az élesztőt és csipetnyi lisztet teszek rá. Letakarom és én a mikróba teszem. (Meleg helyre)..
 2. A lisztbe keverem a sót, a porcukrot, a kovászt, a 2 sárgáját, a rumot és kidagasztom. Ha kell még adok hozzá tejet. Végül a vajat..
 3. Letakarom és kétszeresére kelesztem. Ha kész, gyúródeszkán kézzel ujjnyira nyújtom. Lisztes szaggatóval kiszúrom, és kb. letakarva meg negyed órát kelesztem..
 4. A maradék tésztát újra gyúrom, szaggatom. Nem túl forró olajban sütöm ki. A tészták tetejére kis lyukat nyomok az ujjammal. Ezt teszem alulra az olajban. Ezt fedő alatt sütöm. A másik felét fedő nélkül..

Ezt a receptet használta édesanyám is, ezen felbuzdulva én is. A szalagos fánk titka – Sokan nem mernek fánkot készíteni otthon, mert félnek, hogy nem kel meg a tászta, nem lesz szalagos vagy túlságosan megszívja magát olajjal. A hagyományos farsangi (szalagos ) fánk elkészítéséhez néhány alapszabályt be kell tartani, ha ezeket tudod, már csak egy tuti receptre van szükséged a sikerhez. Kedvencem ez a fánk – a citromhéjtól kellemes aromája van, és mivel a tésztájában van egy kupica rum – ami sütés közben nem engedi, hogy sok olajat szívjon magába. Már az újságban is megcsodáltam és elámultam rajta milyen gyönyörű szalagos és egyforma fánkokat sütöttél.

So that is going to wrap it up with this special food szalagos fánk recipe. Thank you very much for your time. I am sure you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment