Step-by-Step Guide to Prepare Super Quick Homemade Szalagos fánk

Szalagos fánk. Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára?

Step-by-Step Guide to Prepare Super Quick Homemade Szalagos fánk Könnyű, lyukacsos tésztájával ő a klasszikus, a tökéletes. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Itt a farsang, itt a fánkszezon. Íme az igazi, puha és finom szalagos fánk receptje.

Hello everybody, hope you’re having an incredible day today. Today, I’m gonna show you how to make a distinctive dish, szalagos fánk. One of my favorites. This time, I’m gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára?

Szalagos fánk is one of the most well liked of current trending meals in the world. It is easy, it’s fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions every day. Szalagos fánk is something which I’ve loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can have szalagos fánk using 11 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make Szalagos fánk:

 1. Get 500 g of 00-ás liszt.
 2. Prepare 6 db of tojássárga.
 3. Make ready 1 kocka of élesztő.
 4. Make ready 1 csipet of só.
 5. Prepare 60 ml of étolaj.
 6. Prepare 1 csomag of vaníliás cukor.
 7. Prepare ízlés szerint of citrom reszelt héja, elhagyható.
 8. Take 100 ml of tej + amennyit felvesz.
 9. Prepare ízlés szerint of tetejére porcukor.
 10. Make ready 1 kk of cukor.
 11. Prepare szükség szerint of étolaj sütéshez.

A szalagos fánk az örök kedvenc, melyet még az anyukámtól tanultam. Mennyei Szalagos farsangi fánk recept I recept! A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk, amit farsangtól függetlenül is. Ilyen Horvát Ilona Szalagos fánk receptje is.

Instructions to make Szalagos fánk:

 1. 100ml tejet meglangyosítunk, beletesszük az 1kk cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni..
 2. A liszetet egy tálba mérjük majd beletesszük a tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és annyi tejet, hogy összeálljon a tészta..
 3. Miután meggyúrtuk 60ml olajat adunk hozzá és azt is beledolgozzuk. Kissé nedvesnek tűnik majd, de ha kitartóan dolgozunk, szépen felveszi az olajat és egy nagyon könnyű masszát kapunk..
 4. Kilisztezett tálba rakjuk, tetejére is kevés lisztet szórunk majd hagyjuk duplára kelni..
 5. Ezután ujjnyi vastagra kisirítjük és kiszaggatjuk. Hagyjuk még kb. 30 percet kelni..
 6. Egy lábasba kb. 4 ujjnyi olajat forrósítunk. A fánkokat a felső felükkel lefele fordítva tegyük az olajba. Mérsékeljük a hőt majd fedő alatt süssük meg az egyik felét aranybarnára..
 7. Vegyük le a fedőt, fordítsuk meg a fánkokat. Emeljük meg a hőt és süssük meg a másik felüket is..
 8. Kiszedéskor porcukorral meg lehet hinteni, ízlés szerint..

Ezt a receptet használta édesanyám is, ezen felbuzdulva én is. A szalagos fánk titka – Sokan nem mernek fánkot készíteni otthon, mert félnek, hogy nem kel meg a tászta, nem lesz szalagos vagy túlságosan megszívja magát olajjal. A hagyományos farsangi (szalagos ) fánk elkészítéséhez néhány alapszabályt be kell tartani, ha ezeket tudod, már csak egy tuti receptre van szükséged a sikerhez. Kedvencem ez a fánk – a citromhéjtól kellemes aromája van, és mivel a tésztájában van egy kupica rum – ami sütés közben nem engedi, hogy sok olajat szívjon magába. Már az újságban is megcsodáltam és elámultam rajta milyen gyönyörű szalagos és egyforma fánkokat sütöttél.

So that’s going to wrap this up for this exceptional food szalagos fánk recipe. Thanks so much for your time. I am confident you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment