Recipe of Speedy Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás)

Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás). A farsang szalagos fánk nélkül elképzelhetetlen. Idén is kihagyhatatlan ez a mennyie és habkönnyű finonmság. A vidót követve tökéletes lesz a recept!

Recipe of Speedy Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás) Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Farsangi fánk – habkönnyű, foszlós, szalagos. Hazudós vagyok, mert azt mondtam néhány napja, hogy idén nem sütök fánkot a farsangi időszakban.

it’s Drew, welcome to our recipe site. Today, we’re going to prepare a special dish, habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás). One of my favorites. This time, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás) is one of the most popular of recent trending meals in the world. It is simple, it’s quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. They are fine and they look wonderful. Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás) is something which I have loved my whole life.

A farsang szalagos fánk nélkül elképzelhetetlen. Idén is kihagyhatatlan ez a mennyie és habkönnyű finonmság. A vidót követve tökéletes lesz a recept!

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás) using 15 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás):

 1. Get 50 dkg of finomliszt (szoba hőmérsékletű).
 2. Make ready 1 csipet of só.
 3. Prepare 4 dkg of porcukor (szoba hőmérsékletű).
 4. Prepare 3 dkg of friss élesztő (vagy 9 g szárított).
 5. Get 2 dl of langyos tej (minél zsírosabb annál jobb).
 6. Get 4 db of tojássárgája (min. M-es és szoba hőmérsékletű).
 7. Take 6 dkg of vaj / margarin (olvasztva vissza hűtve).
 8. Take 1 teáskanál of vanília aroma (esetleg 10 g vaníliás cukor).
 9. Take 1 evőkanál of rum (opcionális).
 10. Get 1 of citrom reszelt héja.
 11. Make ready of Sütéshez :.
 12. Get of minimum 7 dl étolaj.
 13. Make ready of Szervírozáshoz :.
 14. Get ízlés szerint of porcukor.
 15. Get ízlés szerint of bármilyen (amit szeretsz) lekvár/dzsem.

Megtanultam, hogy a jó fánk tésztához minden hozzávalónak langyosnak, szobahőmérsékletűnek kell lennie, mert lényege. A szalagos fánk az örök kedvenc, melyet még az anyukámtól tanultam. Ő is szívesen sütötte farsang táján. Mivel ez egy szalagos fánk, így a nevéhez illően, kellene hogy szépen látszódjon rajta a szalag. A frissen kisült, habkönnyű fánkokat porcukorral megszórva, és házi sárgabaracklekvárral.

Instructions to make Habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás):

 1. Előkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. Minden szoba hőmérsékletű legyen, kivéve a tej, a vaj/margarin. A vajat/margarint felolvasztjuk,félre tesszük vissza hűlni. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe,melybe tettünk 1 teáskanál cukrot és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk,elkeverjük, a sóval, a maradék cukorral, ráreszeljük a citrom héját,hozzáadjuk a vanília aromát, a rumot,a tojások sárgáját és a felfutott élesztővel összegyúrva alaposan kidolgozzuk..
 2. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük. (Nálam 50 perc). A megkelt tésztát szoba hőmérsékletű, enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk, majd kézzel enyhén ellapogatjuk, nyújtófával gyengéden kb. 1,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti nagyságú szaggatóval,vagy pohárral (nálam 8 cm-es) kiszaggatjuk. (Én a leeső részeket újra gyúrom,pihentetem,szaggatom…,.
 3. … a maradékból 2-3 kis fonatot készítek. ) Ismét letakarva 20 percet pihentetjük, közben az olajat egy lábasban kb. 160 C fokra hevítjük. Ellenőrizzük,ha más nincs egy fogpiszkálóval. Ha belemártva sisitereg,akkor jó. Az edénybe 3-4 fánknál többet ne tegyünk,hogy ne hűtse le nagyon az olajat. Mindig a tetejével lefelé fordítva kezdjük a sütést és fedő alatt. Kb. 1 perc után fordíthatunk. Szép aranybarna lesz a fánkunk. A sütés előtt az ujjunkkal óvatosan lyukat készíthetünk bele..

Bevallom egy évben egyszer sütök fánkot, azt is farsangkor. Egyébként, finom, krémes és habkönnyű süti, érdemes kipróbálni. Fotózni meg elég… Egy finom Tízperces sütőporos fánk ebédre vagy vacsorára? Finom, habkönnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept. A szép szalagok titka annyi, hogy a fánkok formázása után (deszkán, munkalapon, bárhol) kelesszük újra a formázástól összeesett tésztát, és akkor a közepesen meleg olajba kerülve még fel is fújja magát.

So that is going to wrap it up with this exceptional food habkönnyű fánk (szalagos avagy  pántlikás) recipe. Thank you very much for your time. I’m confident you can make this at home. There’s gonna be interesting food at home recipes coming up. Don’t forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment