Simple Way to Prepare Perfect "Egérke" fánk Tupperware kelesztőben készítve

“Egérke” fánk Tupperware kelesztőben készítve. Egyszerű fánk recept, gyorsan elkészíthető édesség. Akár reggelire, ebédre egy kiadósabb leves mellé vagy vacsira is kitűnő választás. Egy finom Egérke (fánk) ebédre vagy vacsorára?

Simple Way to Prepare Perfect "Egérke" fánk Tupperware kelesztőben készítve A minap viszont Bors and Pepper-nél is találtam egy újabb gyors verziót. Látod mondtam, hogy megsütöm!!! : DD Azt hiszem, gyűjteni fogom őket ugyanis Gizinél is rengeteget láttam ami tetszett. Egérke fánk recept – a gyorsan elkészíthető kanalazott fánk hozzávalói, összeállítása.

it is Brad, welcome to our recipe page. Today, I’m gonna show you how to make a distinctive dish, “egérke” fánk tupperware kelesztőben készítve. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.

“Egérke” fánk Tupperware kelesztőben készítve is one of the most popular of recent trending meals in the world. It is simple, it’s fast, it tastes delicious. It’s enjoyed by millions daily. “Egérke” fánk Tupperware kelesztőben készítve is something which I have loved my entire life. They’re nice and they look wonderful.

Egyszerű fánk recept, gyorsan elkészíthető édesség. Akár reggelire, ebédre egy kiadósabb leves mellé vagy vacsira is kitűnő választás. Egy finom Egérke (fánk) ebédre vagy vacsorára?

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook “egérke” fánk tupperware kelesztőben készítve using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make “Egérke” fánk Tupperware kelesztőben készítve:

 1. Make ready 5-600 gr of liszt.
 2. Take 2,5 gr of élesztő.
 3. Prepare 3-400 ml of langyos tej.
 4. Get 3-4 evőkanál of cukor.
 5. Take 1 csomag of vaníliás cukor.
 6. Get 2 db of egész tojás.
 7. Get ízlés szerint of pici só.
 8. Make ready 1/2 dl of rum.
 9. Get ízlés szerint of reszelt citromhéj.
 10. Make ready of Tálaláshoz:.
 11. Make ready ízlés szerint of “Finom” lekvár.

Egyszerűsége miatt főleg akkor, ha nincs sok időnk! Egérke fánk elkészítése: A hideg tejet a sóval és a cukorral feltesszük forrni. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és gyors mozdulatokkal, addig keverjük, amíg össze. Ő az egérke – ismerkedjetek meg vele! Ő az egérke – ismerkedjetek meg vele! Francia Pirítós Édességek Reggeli Étel Sütés Víz. ?

Steps to make “Egérke” fánk Tupperware kelesztőben készítve:

 1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral és a tetejére egy kanálka lisztet szórok. Tupperware kelesztő tálban a szitált lisztet beleszórom közepébe beleütöm a tojásokat a cukrot, reszelt citromhéjat majd a felfuttatott élesztőt. A sóst a szélére szórom. Összedolgozom ráteszem a fedelét a levegőt nem szabad kinyomni az edényből és beteszem a mikróba az olvasztó programra 1 percre. Hagyom állni kb. 10-15 percet..
 2. Ha letelt kiveszem és újból átdolgozom, vissza a mikróba megint az olvasztó programra 1 percre..
 3. Mikor lejárt hagyombent megint benne minimum 10 percig mikor kiveszem gyönyörűen felnyomta a tetejét az edénynek.
 4. Az étolaj felmelegedett beleszaggatom kanállal a fánk tésztát. A közepét egy kicsit megnyomom a kanál lapjával és letakarom sülni majd megfordítom de a tetőt nem teszem vissza. Így ha megsültek kiveszem ami egy formát ad..
 5. Amikor kész és van egy kis vékony tészta ahogy kisül valami formát mindig lát benne az ember főleg a gyerekek! Így lett egérke a fánk..

Ede, az árva mezei egér a nyomorúságból a falusi rokonokhoz menekül. De sajnos tudomást szerez róla a macska, és a nemzetség is félti a maga kis. Az egérke – vagy más néven kanalas fánk – égetett tésztából készül, pár perc az összeállítása, utána már lehet is szaggatni kanállal a forró olajba, ahol pillanatok alatt szép aranybarnára sül. Valószínűleg azért kapta ezt a kedves, de szokatlan nevet, mert a kanalas szaggatásnál előfordul. Gyerek koromban többször került a vasárnapi asztalra az egérke nevű fánk féle.

So that’s going to wrap this up for this special food “egérke” fánk tupperware kelesztőben készítve recipe. Thanks so much for your time. I’m confident that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment