Steps to Make Homemade Szalagos fánk

Szalagos fánk. Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára?

Steps to Make Homemade Szalagos fánk Könnyű, lyukacsos tésztájával ő a klasszikus, a tökéletes. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Itt a farsang, itt a fánkszezon. Íme az igazi, puha és finom szalagos fánk receptje.

Hello everybody, I hope you’re having an incredible day today. Today, I’m gonna show you how to prepare a special dish, szalagos fánk. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Szalagos fánk is one of the most popular of current trending foods in the world. It is easy, it’s quick, it tastes yummy. It’s enjoyed by millions daily. They’re nice and they look wonderful. Szalagos fánk is something that I have loved my whole life.

Ha élesen vágjuk el, a fánk szép magasra feljön sütés közben, ettől is szép szalagos lesz. Magas, széles, fedeles sütőedényben felforrósítjuk az olajat. Egy finom Szalagos fánk ebédre vagy vacsorára?

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can have szalagos fánk using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make Szalagos fánk:

 1. Take 1 kg of liszt.
 2. Get 6 evőkanál of porcukor.
 3. Prepare 10 dkg of olvasztott margarin.
 4. Take 5 dkg of élesztő.
 5. Get 6 dl of tej.
 6. Take 4 db of tojássárgája.
 7. Prepare Ízlés szerint of mazsola.
 8. Get of Citromhéj.
 9. Take 1/2 dl of rum.

A szalagos fánk az örök kedvenc, melyet még az anyukámtól tanultam. Mennyei Szalagos farsangi fánk recept I recept! A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk, amit farsangtól függetlenül is. Ilyen Horvát Ilona Szalagos fánk receptje is.

Steps to make Szalagos fánk:

 1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom egy kis cukorral. A sárgájába belekeverem a citromhéjat, rumot, cukrot. A liszthez hozzáadom a felfutott élesztőt, a margarint, mazsolát, és a tojássárgájás keveréket. Alaposan összedagasztom, lágy tésztát fogok kapni. Lefedve kb. 1 órát kelni hagyom..
 2. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtom, majd tetszés szerinti méretűre kiszurkálom. Pár percet még pihentetem, addig felforrósítom az olajat..
 3. Ha már jó az étolaj, az ujjammal kis mélyedést csinálok a tészta közepébe, és azt a felét fejjel lefelé rakom bele az olajba. Lefedem a tetejét, és 1-2 perc alatt aranybarnára sütöm, ezután megfordítom a másik oldalára is, akkor már nem használom a fedőt. Porcukorral, sárgabaracklekvárral tálalom..

Ezt a receptet használta édesanyám is, ezen felbuzdulva én is. A szalagos fánk titka – Sokan nem mernek fánkot készíteni otthon, mert félnek, hogy nem kel meg a tászta, nem lesz szalagos vagy túlságosan megszívja magát olajjal. A hagyományos farsangi (szalagos ) fánk elkészítéséhez néhány alapszabályt be kell tartani, ha ezeket tudod, már csak egy tuti receptre van szükséged a sikerhez. Kedvencem ez a fánk – a citromhéjtól kellemes aromája van, és mivel a tésztájában van egy kupica rum – ami sütés közben nem engedi, hogy sok olajat szívjon magába. Már az újságban is megcsodáltam és elámultam rajta milyen gyönyörű szalagos és egyforma fánkokat sütöttél.

So that’s going to wrap it up for this special food szalagos fánk recipe. Thank you very much for your time. I’m confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don’t forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment