Recipe of Any-night-of-the-week Szalagos fánk

Szalagos fánk.

Recipe of Any-night-of-the-week Szalagos fánk

Hey everyone, I hope you’re having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, szalagos fánk. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Szalagos fánk is one of the most favored of recent trending foods on earth. It’s appreciated by millions every day. It is simple, it is fast, it tastes delicious. They’re nice and they look fantastic. Szalagos fánk is something which I’ve loved my whole life.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have szalagos fánk using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make Szalagos fánk:

 1. Prepare 50 dkg of liszt.
 2. Prepare 5 dkg of porcukor.
 3. Get 5 dkg of margarin.
 4. Make ready 3 db of tojássárgája.
 5. Take csipet of só.
 6. Take 2,5 dkg of élesztő.
 7. Make ready 3 dl of tej.
 8. Take szükség szerint of sütéshez kb. 1 liter étolaj.
 9. Take ízlés szerint of tálaláshoz porcukor, lekvár.

Steps to make Szalagos fánk:

 1. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojássárgáját, cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt és a langyos tejet. Összedolgozzuk és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk. Meleg helyen minimum egy órát kelesztjük..
 2. Ha duplájára kelt a tésztánk visszadagasztjuk és újra kelesztjük. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, kiszaggatjuk és letakarva ismét megkelesztjük, kb. 20-30 percet..
 3. Olajat lábasban felmelegítjük, a fánkokat mindkét oldalukon megsütjük. Az étolaj ne legyen forró, mert a tészta hamar megsül, a közepe viszont nyers marad. A tésztát úgy teszem az olajba, hogy a felső felük kerüljön alulra. Az első felét fedő alatt szoktam. Hogy miért? A mamám is mindig így sütötte. Állítólag így lesz szép szalagos 🙂 Van aki rumot is tesz a tésztába, hogy ne szívja magába az olajat..

So that is going to wrap this up for this exceptional food szalagos fánk recipe. Thanks so much for your time. I’m sure you can make this at home. There’s gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Leave a Comment